spot_img
28 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizeLegile proaste din UK au bătut sancțiunile împotriva Rusiei

Legile proaste din UK au bătut sancțiunile împotriva Rusiei

-

O investigaţie a concluzionat că oligarhi ruşi, apropiaţi preşedintelui Putin, au exploatat o fisură în legislaţia britanică, pentru a spăla bani, în ciuda faptului că li se impuseseră sancţiuni. Folosind firme cunoscute drept ELP-uri, proprietarii de firme au reuşit să mute bani sub anonimat.

Cu cinci ani în urmă, Guvernul britanic a obligat aproape toate companiile britanice să îşi identifice proprietarii reali, dar Parteneriatele Englezeşti Limitate (ELP) au fost excluse de la această regulă, în ciuda faptului că miniştrii erau conştienţi că acestea ar putea fi folosite în spălarea de bani.

- Advertisement -

O investigaţie comună a BBC şi Finance Uncovered a descoperit că, de atunci, au fost înfiinţate mai mult de 4.500 de ELP-uri. Unele dintre ele au legături cu frauda şi terorismul, iar o investigaţie a Senatului american a descoperit că un astfel de ELP, cu sediul în centrul Londrei, era folosit de oligarhi care fuseseră sancţionaţi – Boris şi Arkadi Rotenberg, vechi prieteni şi parteneri de judo ai lui Vladimir Putin – pentru a spăla bani prin cumpărarea şi vânzarea de obiecte de artă

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img