spot_img
23.6 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăAnalizeLEGI TÂMPITE ÎN ROMÂNIA: Pentru instalarea unui panou solar trebuie autorizaţie de...

LEGI TÂMPITE ÎN ROMÂNIA: Pentru instalarea unui panou solar trebuie autorizaţie de la Poliţia Rutieră care poate dura un an

-

Pentru a obţine şi pentru a produce energie verde trebuie să obţinem autorizaţie de construire, certificat de urbanism şi absolut tot ce ţine de avize ce se cer prin certificatul de urbanism şi ce se cer prin autorizaţia de construire. Fiecare primărie interpretează în modul ei (…). Am avut câteva cazuri foarte interesante, de exemplu, la Ploieşti ni s-a cerut aviz de la Poliţia Rutieră pentru un sistem fotovoltaic montat pe acoperiş, a dezvăluit la RFI Levente Toth, manager general al companiei Switch Solar.

- Reclama -

„Partea de montaj, partea de instalaţie este foarte simplă, se face foarte repede. Problemele apar când trebuie să autorizăm şi să avem acces de la furnizorul de energie, ca să putem introduce în reţea sau ca să putem folosi energia produsă la noi acasă. Este foarte-foarte greu să obţii aceste avize, aceste autorizaţii ce se cer prin legislaţie, practic este imposibil în momentul de faţă, pentru a duce la final un sistem fotovoltaic cu racordare la reţea şi pentru a produce energie verde durează aproximativ un an. Ca şi comparaţie, pot să vă dau un exemplu: în Austria durează aproximativ trei săptămâni toată procedura asta, care la noi se întâmplă într-un an”, spune Levente Toth.

„Pentru a obţine şi pentru a produce energie verde trebuie să obţinem autorizaţie de construire, certificat de urbanism şi absolut tot ce ţine de avize ce se cer prin certificatul de urbanism şi ce se cer prin autorizaţia de construire. Fiecare primărie interpretează în modul ei (…). Am avut câteva cazuri foarte interesante, de exemplu, la Ploieşti ni s-a cerut aviz de la Poliţia Rutieră pentru un sistem fotovoltaic montat pe acoperiş. Tot în Ploieşti, Primăria ne-a spus că trebuie să obţinem aviz de la Sănătatea Populaţiei, pentru a obţine autorizaţia de construire, tot aşa, pentru un sistem fotovoltaic montat pe acoperiş (…). Problema revine când mergem noi la Poliţia Rutieră şi încercăm să obţinem acest aviz, toată lumea zice că e imposibil, de ce veniţi la noi, că nu vă trebuie nimic, noi nu avem de-a face cu sistemul fotovoltaic pe care doriţi să-l montaţi pe acoperiş!”, povesteşte Levente Toth.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...