spot_img
32.9 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăAnalizeLegea nomazilor digitali/Deputata Horga: Țara noastră va beneficia de mai multe resurse...

Legea nomazilor digitali/Deputata Horga: Țara noastră va beneficia de mai multe resurse financiare aduse direct în economie

-

Legea pe care am inițiat-o privind regimul fiscal al nomazilor digitali a fost aprobată de Camera Deputaților, for decizional. Am inițiat acest proiect de lege, împreună cu colega mea, deputata Diana Buzoianu. Prin prezența cât mai multor nomazi digitali în România, țara noastră va beneficia de mai multe resurse financiare aduse direct în economie. Pentru a realiza acest obiectiv, a fost necesar să clarificăm regimul fiscal al nomazilor digitali, evitând dubla impozitare a acestora, afirmă deputata PNL de Giurgiu, Gabriela Horga, pe Facebook.

Nomadul digital este o persoană care călătorește și, în același timp, lucrează dintr-o țară străină prin intermediul internetului. Numărul nomazilor digitali crește de la an la an, odată cu evoluția tehnologiei. “Biroul” poate fi oriunde în lume, totul depinzând de flexibilitatea legislației din țara gazdă. Au crescut și beneficiile pe care le pot obține statele prietenoase cu nomazii digitali. Au apărut tot mai multe comunități de nomazi digitali, care ridică economia locală. Portugalia, inclusiv insula Madeira, Croația, inclusiv coasta dalmată, Germania, Spania, Grecia, Costa Rica sau Mexic sau găzduiesc astfel de comunități, după ce au aprobat facilități fiscale.În unele cazuri, venirea nomazilor digitali a înseamnat salvarea unor comunități aflate în dificultate. Localitatea Serendiz din Spania, aproape abandonată, a fost readusă la viață după ce doi antreprenori au înființat un centru pentru nomazii digitali. Prin venirea nomazilor digitali în orașul Bansko din Bulgaria, o stațiune de schi care atrăgea turiști doar iarna, localitatea are încasări pe tot parcursul anului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img