spot_img
9.2 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăDezvaluiriLEGĂTURI PERICULOASE/ Cozmin Gușă, judo, Budapesta și Putin

LEGĂTURI PERICULOASE/ Cozmin Gușă, judo, Budapesta și Putin

-

Cozmin Gușă a fost ales luni presedinte al Federatiei Romane de Judo. Gușă a fost susținut pentru acestă funcție de Marius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo, bun prieten de altfel cu patronul Realitatea TV, care este prieten cu Vladimir Putin și el mare partener de judo. 

- Reclama -

Marius Vizer a fost cel care l-a propus în 2007 președinte de onoare al Federației Internaționale de Judo pe Vladimir Putin.

CONEXIUNI

Gușă a anunțat acum 4 ani că s-a mutat la Oradea, unde Marius Vizer are multe afaceri.

La aceea vreme mărturisea că este prieten cu Vizer și că în Bihor e implicat în afacerea lui Sorin Ovidiu Vîntu de la mina Budureasa unde s-a spus că ar fi implicați și investitori ruși.

„Vizer locuieşte peste tot în lume, însă este mândru că e român, iar felul în care a revoluţionat Judo-ul mondial poate să fie o marcă pentru felul în care va revoluţiona sportul mondial”, declara recent la Realitatea TV Cosmin Gușă.

Nu pot să zic: uite aşa am făcut primul milion. L-am făcut din acumulări, din tranzacţii, din contracte, nu peste noapte. Nu sunt chiar aşa milionar. Dacă mi-ar măsura cineva averea ar număra câteva milioane, dar nu sunt aşa bogat pe cât s-ar crede, povestea Gușă într-un ziar bihorean.

Marius Vizer a fost președinte al organizației mondiale SportAccord. Acesta a declanșat un atac dur la Comitetul Olimpic Internațional pe care l-a caracterizat: ”un sistem expirat, depășit, greșit, nedrept și netransparent”. SportAccord este o organizație sportivă cu sediul la Moscova și finanțată de Arkady Rotenberg.  SportAccord este structura pe care Moscova dorește să o folosească pentru a prelua organizarea unor evenimente sportive la nivel internațional. Pe piață mută și GAZPROM care s-a implicat în sponsorizarea Champions League.

Viser a demisionat de la conducerea SportAccord în mai 2015. Este soțul fostei soliste Irina din trupa Asia.

La aceea vreme el era apărat de Gușă la Realitatea TV: „În spatele acestei decizii se află foarte multă influență politică, foarte mulți bani și foarte multă corupție în dreptul celor care au blocat demersurile de reformă pe care Marius Vizer le-a generat. Cunosc bine acest fenomen, am fost alături de Marius atât prima dată, când a câștigat acest titlu de președinte al SportAccord, care înseamnă un fel de președinte al Federațiilor Internaționale din lumea sportului, cu un proiect de reformă pe care, timp de doi ani de zile,  a încercat să îl impună până la alegerile din urmă cu puțin timp de la Soci, unde a fost reales pe baza unui mandat care a fost imperativ. Timp de doi ani de zile Marius Vizer a încercat să aducă transparența în sport, a încercat să influențeze deciziile de la nivelul Comitetului Olimpic prin care, în principal, le dădea mai puțină atenție oficialilor și mai multă atenție sportivilor și răsplătirii performanței în sport.Lucruri care au venit în coliziune cu interesele unor oameni din Comitetul Olimpic Sportiv, foarte influenți, susținuți, la rândul lor politic, fie de către Guverne, fie de către personalități politice de prim-plan din politica mondială și demersul lui Marius Vizer, din urmă cu câteva săptămâni, acela de a chema oamenii sportului la o dezbatere și la o implicare înspre reforma în sport cu ce s-a soldat? S-a soldat cu amenințări repetate, directe, explicite la adresa conducătorilor Federațiilor Internaționale, la boicotarea unor întreceri sportive care erau bine bugetate și bine realizate, totul pentru a arăta, la fel ca în politică, că cine e de partea reformei trebuie să plece”.

CINE SUNT FRAȚII ROTENBERG?

Arkadi Rotenberg este preşedintele SMP Bank, bancă pusă pe lista neagră de SUA, în urma anexării Crimeei de către Rusia. Rotenberg este bun prieten al preşedintelui rus Vladimir Putin şi fost partener de judo al acestuia în tinereţe. Împreună cu fratele său Boris deţine Stroygazmontazh Corporation (SGM Group), cel mai mare constructor de conducte din Rusia. Aceasta este o fostă subsidiară a Gazprom pe care cei doi oligarhi au cumpărat-o. Firma este cel mai mare contractor al Gazprom şi a primit comenzi şi pentru o serie de porţiuni ale gazoductului South Stream. Construcţia acestuia este, la rândul său, blocată de către Uniunea Europeană. Anterior, Stroygazmontazh a primit comenzi şi pentru realizarea unor mari proiecte necesare derulării Olimpiadei de la Sochi.


Arkady Rotenberg, partenerul de judo –  si nu numai – al lui Putin, a primi la Olimpiada de la Soci contracte de… 7 miliarde de euro. Conform Newsweek, suma ar fi chiar si mai mare. Fratele Rotenberg a fost citat de Financial Times cu afirmatia ca Putin este “trimisul lui Dumnezeu” pe pamant, ceea ce pentru evrei are o semnificatie aparte.

CINE ESTE VIZER?

Marius Vizer este interfața oficială a planului de atac al lui Putin în sport. Este președintele Federației Internaționale de Judo. Vizer a fost cel care l-a prous în 2007 președinte de onoare al acestei structuri pe Vladimir Putin. Vizer se cunoaște de mulți ani cu Putin, iar de când locuiește la Budapesta relațiile sunt foarte strânse. A renunțat la cetățenia română și s-a stabilit de mulți ani la Budapesta pe motiv că autoritățile române i-ar fi făcut un dosar la PNA/DNA. Vizer este unul din apropiații lui Cozmin Gușă, patronul Realitatea TV.

COSMIN GUȘĂ: VIZER E CEL MAI INFLUENT ROMÂN

„Marius Vizer că să înţeleagă telespectatorii noştri e cel mai influent român pe care din păcate nu îl folosim suficient. Cum a devenit aşa puternic Marius Vizer? Are o fibră internă foarte dură, fibră internă pe care o ai îţi generează prietenii de durată. SportAccord reuneşte toate federaţiile sportive din lume, şi Vizer şi-a propus să preia preşedinţia acestei entităţi. Proiectul lui Vizer e să organizeze jocurile SportAccord tot din patru în patru ani în competitie cu JO, la doi ani după.”, este declaraţia lui Cozmin Guşă, făcută în 2013 la Realitatea TV.

În 2013, Cozmin Gușă anunța că s-a mutat la Oradea. Fiul meu, component al lotului naţional de judo, e de 9 luni aici, se antrenează la clubul lui Marius Vizer. De atunci fac naveta între Bucureşti şi Oradea, iar fiica mea, singura din familie născută la Bucureşti, a vrut şi ea aici, spunea patronul Realitatea TV.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img