spot_img
26 C
București
miercuri, mai 31, 2023
AcasăActualitateLecția bulgărească a Litoralului: Charterele din Germania către Varna și Burgas, un...

Lecția bulgărească a Litoralului: Charterele din Germania către Varna și Burgas, un plus de 18,5% în această vară

-

Ministerul Turismului de la Sofia estimează că se vor înregistra cel putin 4,5 milioane de rezervări turistice și un sezon mai bun față de vara lui 2022, ceea ce va aduce Bulgariei venituri de cel puțin 4,5 miliarde de leva (aproximativ 2,25 miliarde de euro -n.r.), estimează experții din domeniu, transmite 24Chasa, citată de Rador.

- Reclama -

În mod tradițional, majoritatea bulgarilor vor alege sejur cu cazare – peste 2 milioane de turiști, sunt bune și previziunile legate de turiștii de pe piața românească – peste 600 000. Deosebit de favorabil evoluează și situația de pe piețele polonă și germană, a arătat Ministerul Turismului.

Se așteaptă un interes mare și din Marea Britanie (peste 150.000 de turiști), la fel și din Cehia. “Așteptările noastre pentru vară sunt destul de optimiste și avem motive pentru asta, pentru că vara trecută am încheiat cu 4,4 milioane de rezervări, iar astfel ne apropiem de anul 2019, adică înainte de COVID, care a avut peste 4,6 milioane de rezervări”, a spus, într-un interviu pentru BTA, ministrul adjunct al turismului de la Sofia, Irena Gheorghieva.

Ea a anunțat că Bulgaria vrea acum să ajungă la rezervările de anul trecut, chiar să le depășească, iar dacă vor fi bune și rezervările last-minute, se va depăși chiar și numărul de 4,6 milioane de rezervări din 2019. “Aceste așteptări se bazează pe zborurile programate pe aeroporturile de pe litoralul bulgăresc, pentru că în acest moment există o creștere de 18,5% a zborurilor planificate din Germania pe aeroporturile din Varna și Burgas”, a spus Gheorghieva în interviu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img