spot_img
27.4 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalizeLech Walesa vrea dizolvarea UE și crearea unei noi alianțe fără Polonia...

Lech Walesa vrea dizolvarea UE și crearea unei noi alianțe fără Polonia și Ungaria

-

Uniunea Europeană ar trebui să se dizolve și să creeze o nouă alianță cu Franța și Germania în centru, fără Polonia și Ungaria, a declarat fostul președinte al Poloniei, Lech Walesa, într-un interviu publicat sâmbătă de portalul Interia.

- Reclama -

„UE, în loc să facă compromisuri cu Polonia, ar trebui să se dezintegreze și în câteva minute să creeze o nouă comunitate pe baza Germaniei și Franței, dar fără Polonia și Ungaria. Dar nu am fost ascultat din nou, iar aceasta este o idee simplă: dacă am vrea să intrăm în noua Uniune, în afara drepturilor, ar trebui să acceptăm și obligații. Și așezați-le astfel încât să nu se mai repete trăsăturile care se întâmplă astăzi”, a spus el.

Potrivit lui Walesa, aprobarea de către Comisia Europeană a unui plan național de restaurare a Poloniei ar fi o greșeală. „Până la urmă, acești bani vor fi în continuare risipiți și furați. Fără statul de drept, nu are rost să risipești miliarde de euro degeaba”, a spus el.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...