spot_img
0.5 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăAnalizeLe Figaro: Tot mai multe companii producătoare decid să-și retragă investițiile din...

Le Figaro: Tot mai multe companii producătoare decid să-și retragă investițiile din Europa și se mută în America

-

Tot mai multe companii producătoare decid să-și retragă investițiile din Europa pentru a dezvolta afaceri în SUA, scrie ziarul Figaro. Motivul este Legea de reducere a inflației, conform căreia producătorii de tehnologii mai curate care operează în Statele Unite primesc subvenții guvernamentale generoase.

- Reclama -

Se spune că noua lege reprezintă o altă amenințare la adresa competitivității industriei europene, deja puternic afectată de criza energetică. În plus, cu prețurile la energie în Statele Unite de trei până la patru ori mai mici decât în ​​Europa, America devine mai atractivă pentru companii decât oricând, a precizat autorul articolului.

„Unii văd acest lucru ca pe un pericol al unui nou val de dezindustrializare în masă a Europei în interesul Statelor Unite. Mai ales că legea privind reducerea inflației a fost adăugată la legea privind cipurile care subvenționează industria microprocesoarelor din Statele Unite.” mai spune Le Figaro.

Țările occidentale se confruntă cu creșterea prețurilor la energie și cu o creștere a inflației din cauza impunerii de sancțiuni împotriva Moscovei și a politicii de abandonare a combustibilului rusesc. Pe fondul unei creșteri a prețului combustibilului, în principal al gazelor, industria din Europa și-a pierdut în mare măsură avantajele competitive.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img