spot_img
38.9 C
București
miercuri, iulie 17, 2024
AcasăAnalizeLavrov: Un oficial francez de la Ministerul de Externe ne-a acuzat că...

Lavrov: Un oficial francez de la Ministerul de Externe ne-a acuzat că urmăm o politică neocolonială în Africa. Parisul, care a comis, împreună cu alte țări europene, numeroase crime sângeroase pe continent și astăzi vede în mod deschis Africa drept curtea ei, face acuzații împotriva Moscova, care a jucat un rol principal în eliberarea popoarelor continentului de opresiunea colonială

-

Astăzi, Franța vede în mod deschis Africa drept „curtea din spate”, dar în același timp acuză Rusia de politici neocoloniale, a declarat miercuri ministrul rus de externe Serghei Lavrov Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus.

- Reclama -

„Un oficial francez de la Ministerul de Externe ne-a acuzat la începutul acestei luni că urmăm o politică neocolonială în Africa. Parisul, care a comis, împreună cu alte țări europene, numeroase crime sângeroase pe continent și astăzi vede în mod deschis Africa drept curtea ei, face acuzații împotriva Moscova, care a jucat un rol principal în eliberarea popoarelor continentului de opresiunea colonială, în a ajuta la stabilirea statalității lor, creează bazele economiei și capacităților lor de apărare”, a spus el.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img