spot_img
25.5 C
București
joi, iunie 8, 2023
AcasăAnalizeLavrov: Rusia face mecanisme economice independente de Occident

Lavrov: Rusia face mecanisme economice independente de Occident

-

Rusia cooperează cu partenerii săi străini pentru a crea mecanisme economice independente de Occident, a declarat ministrul de externe Serghei Lavrov într-un interviu acordat Prensa Latina, o agenție de presă cubaneză.

- Reclama -

„Participăm la discuțiile dintre ministerele noastre guvernamentale și partenerii lor străini cu privire la crearea unor mecanisme independente de Occident, precum și la livrarea de bunuri, [inclusiv] finanțare și asigurări”, a menționat Lavrov.

Rusia formulează un nou set de abordări pentru crearea lanțurilor logistice, a finanțării și a tranzacțiilor bancare care nu vor depinde în niciun fel „de capriciile Statelor Unite”, a spus diplomatul de vârf.

Moscova se confruntă cu „anumite complicații” în vederea sancțiunilor, dar le depășește „spre uimirea celor care au profețit colapsul economiei ruse [și] dezintegrarea țării”, a menționat el.

„Președintele rus Vladimir Putin a oferit în mod repetat o evaluare detaliată a acelor eforturi întreprinse de guvern și a rezultatelor obținute, spre surprinderea multor din Occident și chiar a unor experți din Rusia. Diplomația noastră creează în mod proactiv condițiile pentru ca acestea să fie cât mai eficiente”, a conchis Lavrov.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img