spot_img
16.4 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăActualitateLavrov incântat că americanii înțeleg realitatea din Ucraina

Lavrov incântat că americanii înțeleg realitatea din Ucraina

-

Afirmaţiile președintelui Comitetului unit al Şefilor de Stat Major al Forțelor Armate Americane, generalul Mark Milley, despre imposibilitatea revenirii previzibile în posesia Ucrainei a tuturor teritoriilor din cadrul granițelor din 1991, reprezintă primul pas către înțelegerea realității, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-un interviu pentru emisiunea „Moscova. Kremlin. Putin”, un fragment al emisiunii fiind publicat, duminică, de jurnalistul Pavel Zarubin pe canalul său Telegram.

- Reclama -

„Chiar astăzi, am auzit discursul președintelui Şefilor de Stat Major (al Forțele Armate) din SUA, generalul Milley, care, cu o mare atenție, dar pentru prima dată cu gura unui oficial, a spus ceva care nu reprezintă un sprijin incontestabil pentru așa-numita formulă de pace a lui Zelenski” – a spus Lavrov. Şeful diplomaţiei ruse a declarat că Ucraina, se pare, nu poate conta pe recăpătarea tuturor teritoriilor sale în interiorul granițelor din 1991 în viitorul apropiat – iar acesta este un pas înainte spre înțelegerea realității din teren.

Amintim că, pe 25 mai, la o conferință de presă susţinută după încheierea reuniunii regulate a unui grup multinațional înființat de Occident privind coordonarea livrărilor de arme către Ucraina, Milley s-a exprimat că Ucraina nu va putea recăpăta, în viitorul apropiat, prin mijloace militare, teritoriile pierdute pe care le consideră proprii.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img