spot_img
29.8 C
București
marți, iulie 5, 2022
AcasăAnalizeLavrov cere Occidentului să nu se amestece în operațiunea Idlib

Lavrov cere Occidentului să nu se amestece în operațiunea Idlib

-

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov şi-a exprimat miercuri speranţa că ţările occidentale nu vor împiedica „operaţiunea antiteroristă” din Idlib, ultima regiune siriană care nu se află sub controlul forţelor guvernamentale ale Siriei, informează AFP.

- Reclama -

„Sper că partenerii noştri occidentali nu vor favoriza provocările, nu vor împiedica operaţiunea antiteroristă” din Idlib, a declarat el în timpul unei conferinţe de presă susţinută alături de omologul său saudit Adel al-Joubeir, în condiţiile în care regimul de la Damasc încearcă să recucerească regiunea.

Soarta provinciei Idlib a suscitat în ultimele zile îngrijorarea Occidentului, care a atenţionat marţi împotriva „consecinţelor catastrofale” ale unei ofensive militare, cu ocazia unei reuniuni consacrate situaţiei umanitare din Siria, desfăşurată la ONU.

Lavrov le-a imputat occidentalilor că „reîncălzesc în mod activ” subiectul „aşa-zisului atac chimic” care să fie imputat guvernului sirian.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...