spot_img
2.1 C
București
miercuri, ianuarie 19, 2022
AcasăAnalizeLavrov cere Occidentului să nu se amestece în operațiunea Idlib

Lavrov cere Occidentului să nu se amestece în operațiunea Idlib

-

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov şi-a exprimat miercuri speranţa că ţările occidentale nu vor împiedica „operaţiunea antiteroristă” din Idlib, ultima regiune siriană care nu se află sub controlul forţelor guvernamentale ale Siriei, informează AFP.

„Sper că partenerii noştri occidentali nu vor favoriza provocările, nu vor împiedica operaţiunea antiteroristă” din Idlib, a declarat el în timpul unei conferinţe de presă susţinută alături de omologul său saudit Adel al-Joubeir, în condiţiile în care regimul de la Damasc încearcă să recucerească regiunea.

Soarta provinciei Idlib a suscitat în ultimele zile îngrijorarea Occidentului, care a atenţionat marţi împotriva „consecinţelor catastrofale” ale unei ofensive militare, cu ocazia unei reuniuni consacrate situaţiei umanitare din Siria, desfăşurată la ONU.

Lavrov le-a imputat occidentalilor că „reîncălzesc în mod activ” subiectul „aşa-zisului atac chimic” care să fie imputat guvernului sirian.

- Advertisment -

Must Read

Provincia canadiană Quebec va introduce o taxă pentru nevaccinați

0
Provincia canadiană Quebec, puternic afectată de valul Omicron, va introduce în săptămânile următoare o nouă taxă, pe care a denumit-o "contribuţie la sănătate" şi...