spot_img
22.1 C
București
miercuri, mai 31, 2023
AcasăAnalizeLavrov: Americanii taie creanga pe care stau, inclusiv rolurile Fondului Monetar Internațional,...

Lavrov: Americanii taie creanga pe care stau, inclusiv rolurile Fondului Monetar Internațional, Băncii Mondiale și rolul dolarului în economia mondială

-

Dedolarizarea practică a început în întreaga lume, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, sâmbătă, la cea de-a 31-a Adunare a Consiliului pentru Politica Externă și de Apărare.

- Reclama -

„Dedolarizarea a început, atât în practică, cât și în discursurile conceptuale”, a spus el. „În cadrul BRICS, Brazilia a sugerat ca următorul summit din august să acorde o atenție deosebită sarcinilor de protecție a tranzacțiilor financiare în cadrul acestei adunări, de a proteja noua Bănci de Dezvoltare de abuzul asupra rolului persistent al dolarului. Și propunem multe alte inițiative privind această problemă”, a spus ministrul de externe, adăugând că Rusia are mulți aliați și prieteni care au aceleași opinii.

Potrivit lui Lavrov, Rusia vede cât de înverșunat își trimite Occidentul emisari în alte țări, cerând ca aceștia să rupă fără ezitare majoritatea, dacă nu toate, legăturile lor comerciale, economice și de investiții cu Rusia.

„Ei lansează liste care enumerează mărfurile care ar trebui interzise pentru export în Rusia. Nu exagerez acum. Recent a fost un trio – un american, un britanic și un reprezentant al Uniunii Europene – care făcuseră turnee în țările din Asia Centrală. . Totuși, permiteți-mi să repet, ele [țările occidentale] știu bine să joace cu dificultățile pe care ei înșiși le creează altor țări. Și probabil vor avea un anumit rezultat, un anumit beneficiu pe termen scurt, dar pe termen lung, ei, și în primul rând americanii, taie creanga pe care stau, inclusiv rolurile Fondului Monetar Internațional, Băncii Mondiale și rolul dolarului în economia mondială”, a concluzionat Lavrov.

Anterior, Vaola Sambo (Ph.D.) de la Universitatea din Africa de Sud, expert în economie și management, a declarat pentru TASS că munca de creare a unei monede de rezervă în scopuri comerciale este considerată de țările BRICS drept dedolarizare, deoarece poate duce la o dependență mai mică de moneda americană.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img