spot_img
30.3 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizeLaura Vicol: Trebuie să găsim soluții care să pună în prim-plan nevoile...

Laura Vicol: Trebuie să găsim soluții care să pună în prim-plan nevoile elevilor și profesorilor în mod egal. Nu putem sacrifica una dintre părți în detrimentul celeilalte, pentru că toată lumea va pierde

-

Elevii români au trecut prin ani de coșmar. Avem o mare responsabilitate pentru viitorul lor. Mulți dintre cei care fac parte din actualele generații de elevi au fost profund afectați de pandemia de COVID-19, fiind nevoiți să facă față unor schimbări radicale în procesul educațional, cum ar fi trecerea la cursuri online sau la un sistem mixt. Pandemia a avut un impact negativ asupra calității actului educațional. Elevii români s-au confruntat cu provocări precum accesul limitat la resursele necesare, dificultăți în înțelegerea și aplicarea materiei, dar și cu lipsa interacțiunii sociale, care este esențială în procesul de învățare.Acești tineri au nevoie de sprijin și îndrumare pentru a-și recupera pierderile educaționale suferite în timpul pandemiei. Profesorii joacă un rol esențial în recuperarea acestor deficiențe și în pregătirea lor pentru viitor, afirmă pe Facebook deputata PSD Laura Vicol, șefa Comisiei Juridice.

Profesorii reprezintă coloana vertebrală a sistemului nostru educațional. Ei investesc timp, energie și resurse și nu au fost răsplătiți pe măsură. Și ar fi o minciună să spunem altceva. De-a lungul anilor, am asistat la subfinanțarea cronică a sistemului de învățământ și la o atitudine de nepăsare față de nevoile și preocupările profesorilor. A fost o perioadă în care ei au fost sacrificați și neglijați. Prin urmare, este crucial, ca, dincolo de orice proces de reformare a sistemului, să asigurăm pentru viitor resursele necesare care să permită cadrelor didactice să își desfășoare activitatea în condiții optime și beneficiind de venituri decente. Ce s-a întâmplat acum, cu această grevă, trebuie evitat în viitor. Este vital să înțelegem că educația nu poate fi neglijată în mijlocul unui conflict între profesori și autorități,. Elevii sunt principalele victime ale unor astfel de situații, iar dreptul acestora la o educație de calitate trebuie protejat și respectat. Iar noi, ca oameni politici, avem aici o mare responsabilitate.Trebuie să găsim soluții care să pună în prim-plan nevoile elevilor și profesorilor în mod egal. Nu putem sacrifica una dintre părți în detrimentul celeilalte, pentru că toată lumea va pierde, mai spune Vicol.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img