spot_img
12.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăAnalizeLaura Vicol, despre Raportul Comisiei Europene privind statul de drept: Supraaglomerarea instanțelor...

Laura Vicol, despre Raportul Comisiei Europene privind statul de drept: Supraaglomerarea instanțelor este o realitate care a produs multe drame în România

-

Laura Vicol, președinta Comisiei Juridice din Camera Deputaților, a comentat cel mai recent raport al Comisiei Europene privind statul de drept în România, remarcând faptul că oficialii de la Bruxelles punctează problema numărului insuficient de magistrați din sistemul de Justiție românesc.

”Susțin de foarte mult timp faptul că supraaglomerarea instanțelor este o realitate care a produs multe drame în România. Este inacceptabil să aștepți ani de zile pentru o decizie. Aceasta este una dintre problemele pe care trebuie să le rezolvăm. Dincolo de Strategia Judiciară pentru anii următori, important este să ne gândim la oameni. La oamenii care s-au săturat să aștepte ca Justiția să facă dreptate, iar Justiția să nu poată mișca, din ”lipsă de personal”. Am spus-o și o repet: o Justiție puternică, funcțională, este Justiția care face dreptate cât mai repede și pentru oricare dintre români, indiferent de numele său” afirmă Laura Vicol.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img