spot_img
4.2 C
București
marți, noiembrie 29, 2022
AcasăhighlightLaszlo Tokes: Suntem aproape de demiterea utecistului Victor Ponta şi tragerea la...

Laszlo Tokes: Suntem aproape de demiterea utecistului Victor Ponta şi tragerea la răspundere a lui Iliescu

-

Europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat, sâmbătă, că la Bruxelles s-a discutat despre înfiinţarea unui tribunal pentru crimele comunismului, adăugând: „acum suntem aproape de demiterea utecistului Victor Ponta şi tragerea la răspundere a lui Ion Iliescu”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

- Reclama -

Europarlamentarul Laszlo Tokes a afirmat, sâmbătă, la o dezbatere care s-a desfăşurat la Timişoara, că în cei 25 de ani de la Revoluţie cei care au luptat în acele zile pentru căderea comunismului s-au îndepărtat unii de alţii.

„În cursul celor 25 de ani de la Revoluţie şi până acum, ne-am îndepărtat unii de alţii, cei care am susţinut schimbul de regim din 1989. Prelegerea mea de astăzi (sâmbătă – n.r.)se numeşte «Fără compromisuri». Faptul că azi se împlinesc 25 de ani de la revoltele studenţeşti dă o importanţă aparte evenimentului. În urmă cu puţină vreme de la acel moment, la Timişoara s-a semnat Proclamaţia. Temerile noastre au fost întemeiate. Ion Iliescu stat ca o stavilă în faţa aplicării Proclamaţiei. Apoi, în Duminica Orbului, oamenii, două treimi mai exact din cei prezenţi la urne, au votat FSN. A urmat restaurarea puterii comuniste care ţine şi în zilele noastre”, a declarat Tokes.

„Crimele şi criminalii comunismului trebuie judecaţi. Victimelor trebuie să li se facă dreptate. Nu putem trece nepăsători pe lângă raportul lui Tismăneanu, pe lângă sacrificiile lui Teodor Mărieş. Acestea ne aduc aminte de responsabilităţile noastre. (…) Acum suntem aproape de demiterea utecistului ViVictor Pontai tragerea la răspundere a lui Ion Iliescu. Luna trecută, la Bruxelles a avut loc o conferinţă despre crimele comunismului. Platforma a propus atunci crearea unui tribunal european care să judece crimele comuniste şi să identifice făptaşii care sunt în viaţă. După atâţia ani de tergiversare există semne că justiţia s-a urnit din loc. Urmează cazul Ion Iliescu. Întrebarea e cât mai ţine situaţia aceasta în care aceiaşi călăi să îi domine pe cei care au avut de suferit din cauza lor în trecut”, a spus Laszlo Tokes.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img