spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeLafarge a plătit ISIS

Lafarge a plătit ISIS

-

Lafarge şi-a recunoscut vinovăţia şi a fost de acord să plătească 777,8 milioane de dolari pentru a rezolva o acuzaţie penală federală din SUA, legată de plăţile companiei franceze către ISIS şi către un alt grup terorist, pentru a menţine în funcţiune o fabrică de ciment în Siria, transmite CNBC conform news.ro.

- Reclama -

Plăţile de 10,24 milioane de dolari către ISIS, Frontul al-Nusrah şi intermediari au fost făcute din august 2013 până în octombrie 2014 şi au avut loc chiar şi în timp ce gruparea teroristă răpea şi ucidea occidentali.

”Lafarge a recunoscut şi şi-a asumat responsabilitatea pentru crima sa uluitoare. Niciodată până acum o corporaţie nu a oferit sprijin material şi resurse organizaţiilor teroriste străine”, a declarat procurorul american Breon Peace într-un comunicat.

Lafarge a fost achiziţionată de Holcim, din Elveţia, în 2015.

”Lafarge SA şi [Lafarge Cement Syria] şi-au acceptat responsabilitatea pentru acţiunile directorilor individuali implicaţi, al căror comportament a fost o încălcare flagrantă a Codului de conduită al Lafarge. Regretăm profund că acest comportament a avut loc şi am colaborat cu Departamentul de Justiţie al SUA pentru a rezolva această problemă”, a spus Lafarge.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img