spot_img
11.1 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăAnalizeLaboratoarele secrete americane din Ucraina au efectuat un "experiment viu", acuză co-președintele...

Laboratoarele secrete americane din Ucraina au efectuat un „experiment viu”, acuză co-președintele Comisiei parlamentare ruse de investigare

-

Laboratoarele biologice conduse de Pentagon din Ucraina nu au respectat standardele de siguranță și, după toate probabilitățile, acest lucru a fost făcut în mod intenționat pentru a efectua un „experiment viu” asupra populației, a declarat Irina Yarovaya, vicepreședintele Dumei de Stat și co-președinte al Comisiei parlamentare de investigare al laboratoarelor biologice americane din Ucraina.

„Ca dovadă, astăzi comisia parlamentară poate prezenta fapte că biolaboratoarele de pe teritoriul ucrainean supravegheate de Pentagon nu au respectat criteriile de siguranță”, a spus ea.

- Advertisement -

Potrivit acesteia, a existat o scurgere de la biolaboratoare care cel mai probabil „explică parțial acea creștere a epidemilor care a avut loc în Ucraina”. „Totuși, cel mai probabil, cei care au creat aceste biolaboratoare au fost interesați ca ele să nu fie protejate în mod adecvat nu doar din cauza corupției, ci pentru a desfășura un experiment viu în acest fel, pentru a urmări răspunsul populației, [pentru a vedea] ce rata mortalității [ar fi] și care ar fi consecințele, pe măsură ce a progresat infectarea civililor”, a subliniat politicianul.

În martie, Duma de Stat și Consiliul Federației au adoptat o rezoluție pentru a efectua o anchetă parlamentară a acestor laboratoare biologice din Ucraina, precum și pentru a crea o comisie mixtă pentru această anchetă. Comisia este formată din 14 parlamentari și 14 senatori și este coprezidată de Yarovaya și vicepreședintele Consiliului Federației Konstantin Kosachev.

- Advertisement -

După cum a menționat Yarovaya mai devreme, rezultatul lucrărilor comisiei ar trebui să fie un dosar, care va fi trimis președintelui rus Vladimir Putin, guvernului rus și organizațiilor internaționale. Potrivit acesteia, dosarul va conține toate dovezile necesare, unde „se vor fi stabilite toate legăturile cauză-efect, toate amenințările și provocările vor fi fost identificate și toate organizațiile implicate, entitățile juridice internaționale și oficialii vor fi fost dezvăluit.”

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, în timpul operațiunii militare speciale a Rusiei au fost descoperite dovezi că regimul de la Kiev s-a grăbit să curețe urmele unui program biologic militar finanțat de Departamentul de Apărare al SUA în Ucraina. Personalul din laboratoarele ucrainene în cauză a mărturisit că la 24 februarie, agenții patogeni ai ciumei, antraxului, tularemiei, holerei și a altor boli mortale au fost eliminați de urgență.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img