Ocuparea locurilor la terase, care urmează să fie deschise luni, cum a anunțat în premieră Profit.ro, va fi posibilă doar cu rezervare, astfel încât să fie evitate aglomerările la intrarea în local și să fie facilitată ancheta epidemiologică în cazul apariției unui caz de îmbolnăvire între clienții localului, prevăd normele de funcționare a restaurantelor, obținute de Profit.ro.
Restaurantele vor fi obligate să asigure dispozitive și produse biocide avizate necesare dezinfectării mâinilor clienților și să îi informeze cu privire la modul de utilizare. De asemenea, vor trebui să informeze clienții cu privire la regulile de igienă și distanțare fizică, „precum și a necesității limitării timpului de servire a mesei, acolo unde este cazul”.
Conform documentului obținut de Profit.ro, operatorii economici din sectorul alimentației publice au o serie de obligații privind protecția clienților în spațiile în care aceștia au acces. Astfel, există o limită de maximum 4 persoane care pot ocupa o masă dacă nu sunt membri ai aceleiași familii, distanța între mese va fi de 2 metri, iar ocuparea locurilor se va face doar cu rezervare, astfel încât să se evite aglomerările la intrarea în unitate și „să se faciliteze ancheta epidemiologică în cazul apariției unui caz de îmbolnăvire între clienții localului, păstrarea informațiilor făcându-se cu respectarea prevederilor legale privind protecția datelor personale”.