La Spitalul Colentina din București doar 63% din personalul medical vrea să fie vaccinat: Este frica să nu aibă pe termen lung efecte adverse notabile

0

La spitalul Colentina din București, din 1390 de angajați, doar 890 au optat pentru vaccinarea anti-Covid, adică un procent de 63,57%. Potrivit managerului, procentul relativ scăzut este legat de faptul că o parte din persoanalul medical a avut deja boala, deci are anticorpi, iar alții pur și simplu au refuzat, transmite Radio Europa Liberă.

Motivele refuzului sunt în conexiune cu teama de efectele adverse ale unui vaccin nou, cu o tehnologie nouă care nu a mai fost folosită niciodată, explică pentru Europa Liberă Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina.

Este foarte puțin timp de când se vorbește despre aceste vaccinuri, nici măcar nu știm ce vrea să achiziționeze statul român, că sunt și aici niște discuții și niște diferențe. Și atunci medicul, care știe primul că el nu este Dumnezeu, încearcă să nu-și facă rău cu mâna lui. Este un tip de vaccin care nu s-a mai folosit niciodată, care utiliează ARN mesager, e o altă tehnolgie. Este frica să nu aibă pe termen lung efecte adverse notabile, este foarte puțin timp, de obicei trebuie să treci testul timpului. De aici vine reticența asta. Foarte mulți vor să aștepte să vadă ce se întâmplă. Eu prefer să aștept anticopii monoclonari.”.

Medicul susține că reticența medicilor nu va constitui un semnal pentru populație, pentru că de opinia medicilor oricum nu se ține cont.