spot_img
0.9 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăDezvaluiriLa ordinul lui von der Leyen, Ministerul de Interne pregătește recunoașterea căsătoriilor...

La ordinul lui von der Leyen, Ministerul de Interne pregătește recunoașterea căsătoriilor LGBTIQ

-

La Ministerul de Interne se lucrează la documentele pentru oficializarea căsătoriilor LGBT, a anunțat luni seară la Realitatea PLUS jurnalista Anca Alexandrescu. Ea a spus că deține și documente semnate de secretarul de stat Bogdan Despescu. Ea a anunțat că va prezenta public documentele. Demersul autorităților române ar fi fost făcut la insistențele șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, aflată în vizită la București.

- Reclama -

Familiile LGBTIQ și cuplurile de același sex ar trebui să aibă aceleași libertăți de circulație și aceleași drepturi de reîntregire a familiei ca și celelalte familii ale unei comunități, iar Comisia Europeană ar trebui să ia măsuri împotriva României, Ungariei și Poloniei pentru încălcarea valorilor UE în acest sens, potrivit unei rezoluții referitoare la drepturile persoanelor LGBTIQ în UE, care a fost adoptată în 13 septembrie de de Parlamentul European.

Rezoluția a fost aprobată în Parlamentul European de 6 eurodeputați USRPLUS în frunte cu Dacian Cioloș.

In favoarea acestei rezolutii, care cere condamnarea Romaniei, au votat: Ciolos, Mituta, Pislaru, Stefanuta, Strugariu, Tudorache (toti de la USRPLUS si grupul Renew Europe).N-au votat: Cretu, Negrescu.A absentat: Bogdan.S-au abtinut: Botos, Gheorghe, Motreanu, Muresan, Nistor, Winkler.Au votat impotriva: Avram, Basescu, Benea, Blaga, Buda, Busoi, Ciuhodaru, Falca, Grapini, Hava, Manda, Marinescu, Nica, Plumb, Terhes, Tomac, Tudose, Vincze, spunea la aceea vreme europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img