spot_img
10.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăDezvaluiriLa Ministerul de Interne sunt peste 50 de zile aniversare: Zilele pașaportului,...

La Ministerul de Interne sunt peste 50 de zile aniversare: Zilele pașaportului, resurselor umane, logisticii sau financiarului

-

Peste 50 de zile aniversare sunt sărbătorite în Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Trei au apărut doar în 2024. În 2012 erau doar 12 astfel de sărbători. Ulterior, au apărut și zile dedicate resurselor umane, logisticii sau financiarului din MAI. Angajații spun că ar avea alte nevoi, transmite Europa Liberă.

Cele mai cunoscute instituții din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, Poliția Română, Jandarmeria și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), au zile aniversare dedicate, stabilite prin legile de funcționare a fiecăreia.

- Advertisement -

Poliția se sărbătorește pe 25 martie, Jandarmeria – pe 3 aprilie, ISU are două aniversări: 28 februarie, Ziua Protecției Civile, și 13 septembrie, Ziua Pompierilor.

În structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sunt sărbătorite în prezent nu mai puțin de 51 de zile aniversare.

- Advertisement -

Poate nu știați, dar pașaportul românesc și permisul de conducere românesc au fiecare câte o zi aniversară, încă din 2012.

De atunci, lista zilelor aniversare a fost extinsă anual, fie cu zile dedicate unor inspectorate județene pentru situații de urgență sau de jandarmi, fie cu sărbători dedicate unor categorii de personal – de la resurse umane la financiar și IT.

În 2023, în MAI lucrau peste 130.000 de persoane. Al patrulea sector bugetar ca număr de angajați, potrivit datelor prezentate de Europa Liberă anul trecut.

Peste 20 de instituții, unități și structuri centrale funcționează în subordinea sau în cadrul MAI.

De la 12 la 51 de zile aniversare

Lista zilelor aniversare din prezent este cuprinsă în Ordinul Ministerului Administrației și Internelor nr. 176/2012, actualizat.

Dacă în 2012 documentul introducea șapte noi zile aniversare, pe lângă cele cinci anterioare pe care le menținea, între timp a fost îmbogățit anual cu alte 3-4 sărbători.

În prezent sunt nu mai puțin de 51 de zile aniversare: 46 de date introduse începând cu 2012 plus cele cinci stabilite anterior acelui an.

Cele mai recente intrări pe listă au fost chiar în ianuarie 2024:

  • Ziua resurselor umane (18 aprilie),
  • Ziua Direcției Control Intern din Poliția Română (3 iulie)
  • Ziua Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj (29 ianuarie).
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img