spot_img
27.4 C
București
sâmbătă, august 20, 2022
AcasăAnalizeKyiv Independent: Germania și Franța presează Ucraina să accepte autonomia regiunilor Donețk și...

Kyiv Independent: Germania și Franța presează Ucraina să accepte autonomia regiunilor Donețk și Lugansk

-

Liderii Franței și Germaniei au încercat să convingă Ucraina să fie de acord cu implementarea Acordurilor de la Minsk, care reglementează pacea din Donbas și oferă autonomie regiunilor Donețk și Lugansk, au declarat surse din guvernul de la Kiev pentru publicația Kyiv Independent.

- Reclama -

Potrivit publicației ucrainene, Emmanuel Macron l-a îndemnat pe omologul său Vladimir Zelenski să poarte tratative directe cu separatiștii controlați de Moscova, lucru pe care liderul de la Kiev l-a refuzat. Zelenski a spus în mai multe rânduri că Kievul nu va negocia cu separatiștii, că aceasta este o „linie roșie” a Ucrainei, și l-a invitat, în schimb, pe Vladimir Putin la discuții. Kremlinul a spus că acest lucru nu ar avea sens.

Macron a făcut această propunere pe 8 februarie, în timpul vizitei la Kiev, la o zi după ce ar fi discutat-o și cu președintele rus Vladimir Putin, la Kremlin. Și cancelarul german Olaf Scholz, care a ajuns la Kiev pe 14 februarie, a încercat să îl convingă pe Zelenski să fie de acord cu autonomia celor două regiuni separatiste, scrie Kyiv Independent. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...