spot_img
30.3 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizeKremlin: Bombardamentul SUA asupra Iugoslaviei de acum 23 de ani a torpilat...

Kremlin: Bombardamentul SUA asupra Iugoslaviei de acum 23 de ani a torpilat fundamentul ordinii mondiale

-

Bombardamentul SUA asupra Iugoslaviei de acum 23 de ani a torpilat fundamentul ordinii mondiale, provocând erodarea acesteia, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, când a marcat această calamitate.

„Pe atunci, aceste bombe, pe lângă uciderea civililor, au început să distrugă sistemul de relații internaționale. Exact atunci NATO (și când spunem „NATO”, ne referim la „americani”) a început să bombardeze fundația lumii. ordine. Atunci a început o eroziune a tuturor fundamentelor ordinii mondiale, care a dus la criza de securitate europeană, prin care trăim astăzi”, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Peskov a subliniat că această criză implică în primul rând continentul european – Rusia și alte state situate acolo, majoritatea fiind în prezent neprietenoase față de Moscova.

„Tot americanii, care au instigat toate acestea, suferă mult mai puțin de această criză, trebuie să o înțelegem bine”, a adăugat el.

Între timp, întrebat dacă există „lumină la capătul tunelului” în această situație, purtătorul de cuvânt a remarcat că „fiecare tunel se termină cu lumină”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img