spot_img
38.9 C
București
miercuri, iulie 17, 2024
AcasăAnalizeKremlin: Am semnat un document de pace cu Ucraina, "dar dintr-o dată...

Kremlin: Am semnat un document de pace cu Ucraina, „dar dintr-o dată ca la o comandă de sus partea ucraineană a părăsit masa de negocieri și a părăsit comunicațiile”

-

Delegația ucraineană a părăsit procesul de negocieri cu Rusia și a lăsat comunicațiile la comandă de sus, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

- Reclama -

Anterior, secretarul de presă al Ministerului de Externe din Belarus Anatoly Glaz, citând surse de rang înalt, a declarat că Occidentul a împiedicat încheierea unui armistițiu între Ucraina și Rusia în primăvara anului trecut.

- Advertisement -

„Vă spunem asta de șase, sau chiar șapte luni acum. Și președintele Putin a vorbit despre asta la diferite niveluri. Vorbim chiar despre documentul care a fost convenit în urma unor negocieri foarte dificile și care a fost chiar parafat. Și apoi dintr-o dată, ca la o comandă de sus – citiți: într-adevăr la o comandă de sus – partea ucraineană a părăsit masa de negocieri și a părăsit comunicațiile”, a spus Peskov reporterilor ca răspuns la o solicitare de a comenta declarațiile din partea belarusă.

Consultările ruso-ucrainene au început la sfârșitul lunii februarie: delegațiile au avut două întâlniri față în față în Belarus, după care s-a decis continuarea lor zilnic prin videoconferință. La sfârșitul lunii martie, delegațiile au mai susținut o rundă de discuții la Istanbul. Drept urmare, șeful delegației ruse la acele discuții, Vladimir Medinsky , a spus că Ucraina și-a înaintat propunerile scrise pentru un viitor tratat, pe care Moscova îl considera un pas înainte. Ca răspuns, partea rusă a făcut doi pași către Ucraina. În primul rând, s-a decis reducerea semnificativă a ostilităților în direcțiile Kiev și Cernigov. În al doilea rând, Moscova a sugerat că întâlnirea președintelui Vladimir Putin cu Vladimir Zelenskya avut loc concomitent cu parafarea tratatului de către miniştrii de externe.Cu toate acestea, ulterior ministrul rus de externe Serghei Lavrov a spus că Ucraina refuză propriile propuneri și creează numeroase provocări pentru a încetini procesul de negocieri. În special, potrivit ministrului, Ucraina și-a prezentat proiectul de acord cu Rusia, care este o abatere de la prevederile fixate la ședința de la Istanbul cu privire la Crimeea, și a modificat și prevederea privind exercițiile militare fără a menționa necesitatea obținerii acordului Rusiei.

- Advertisement -

Fostul premier israelian Bennett a declarat că negocierile ruso-ucrainiene au fost întrerupte de Occident.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img