spot_img
16 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăDezvaluiriKovesi spune că împreună cu SRI lucrează la mai multe dosare ale...

Kovesi spune că împreună cu SRI lucrează la mai multe dosare ale lui Sebastian Ghiță

-

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, miercuri, la Europa FM, că Sebastian Ghiţă este cercetat în mai multe dosare, unele dintre ele încă nepublice, dechise inclusiv în urma unor sesizări ale SRI, transmite news.ro.

Cercetările se referă la contracte încheiate între firme ale lui Sebastian Ghiţă cu mai multe instituţii de stat.

- Advertisement -

Laura Codruţa Kovesi a refuzat să spună dacă printre contractele verificate se află şi cele dintre firmele controlate de Sebastian Ghiţă şi SRI.

 Întrebată dacă Serviciul Român de Informaţii a sesizat DNA cu privire la faptele lui Ghiţă, Laura Codruţa Kovesi a răspuns afirmativ.

„Sigur că da. O parte din dosarele care sunt publice au legătură cu aceste contracte. În investigaţiile pe care le avem acum în lucru la Serviciul teritorial Ploieşti sunt verificate alte contracte. Nu pot să vă confirm acum ce contracte verificăm. Când o să putem să facem publice aceste informaţii, o să le facem. În acest moment doar ce este pe rolul instanţelor de judecată putem face pulic. În unele dosare (care-l privesc pe Sebastian Ghiţă) a existat o colaborare cu SRI, dar până la decizia Curţii Constituţionale. A existat o colaborare instituţională înainte de decizia Curţii Constituţionale privind măsurile de supraveghere tehnică”, a adăugat Kovesi.

- Advertisement -

Sebastian Ghiţă este trimis în judecată în două dosare penale şi cercetat în alte două.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img