spot_img
26.6 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăAnalizeKovesi nu poate rămâne la Parchetul General

Kovesi nu poate rămâne la Parchetul General

-

„Dacă are gradul de Tribunal, (n.red- Laura Codruța Kovesi) nu poate să rămână la Parchetul de pe lângă Înalta Curte pentru simplul motiv că ar sări de la Tribunal, peste Curtea de Apel şi s-ar duce la Parchetul de pe lângă Înalta Curte”, a declarat ministryul justiției Tudorel Toader luni seară la Antena 3.

- Reclama -

„Pentru procurorii de la DNA – DIICOT se prevăd condiţii: vechime în profesie, să nu fi fost sancţionaţi disciplinar, să aibă o bună conduită, pregătire. La procurorii de pe lângă ÎCCJ nu era prevăzut decât criteriu vechimii în muncă, niciun alt criteriu. Şi atunci prin ordonanţa de azi am introdus un aliniat nou, în care spunem că pentru a fi numiţi în cadrul Parchetului de pe lângă ÎCCJ procurorii trebuie să nu fi fost sancţionaţi disciplinar, să aibă o bună pregătire profesională, conduită morală ireproşabilă şi gradul profesional egal cu cel corespunzător Parchetului de pe lângă Curtea de Apel. […] Să nu te duci în vârful ierarhiei sărind peste Curtea de Apel, venind de la Tribunal. Concret, în cazul de care aminteaţi, nu ştiu, dacă are gradul de Tribunal nu poate să rămână la Parchetul de pe lângă Înalta Curte pentru că ar sări de la Tribunal, peste Curtea de Apel şi s-ar duce la Parchetul de pe lângă Înalta Curte.”, a spus Toader.

El a precizat că nu ştie ce grad are Kovesi.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a decis, pe 11 iulie, delegarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începând cu aceeaşi dată. Laura Codruţa Kovesi are atribuţii privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naţionale Anticorupţie pentru perioada 2016 – 2020, „aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 583 din 2016, respectiv actualizarea strategiilor de combatere a corupţiei, precum şi elaborarea de strategii sectoriale la nivelul unităţilor de parchet, în conformitate cu obiectivele strategice şi domeniile prioritare ale instituţiei, astfel cum sunt acestea exprimate în Stategia Ministerului Public pentru perioada 2016 – 2020”. Ordinul lui Augustin Lazăr a venit atunci în condiţiile în care Secţia pentru procurori a CSM decisese anterior să o repartizeze pe Laura Codruţa Kovesi la DIICOT Sibiu, după ce a fost revocată de la conducerea DNA.

Ministrul Justiţiei a precizat, luni, că, potrivit OUG pe legile justiţiei adoptate luni de Guvern, procurorii care au fost detaşaţi sau delegaţi la alte parchete decât cele unde sunt titluari vor rămâne în funcţie în cadrul acelui parchet doar dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege.

 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...