Kovesi după demisia lui MRU: SIE este obligat să ne dea informații

0
545

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a spus, luni seară, la TVR că nu ştie de ce a demisionat Mihai Răzvan Ungureanu de la şefia SIE şi că aşteaptă în continuare de la acest serviciu informaţii legate de cazuri de corupţie și un director care să respecte legea.

Ea a amintit că orice serviciu de informaţii, potrivit legii, este obligat să sesizeze DNA dacă intră în posesia unor informaţii despre cazuri de corupţie.

„Alte declaraţii, contondente sau nu, eu nu am facut, aştept să primim informaţii de la SIE, pentru că aşa scrie în lege, în momentul în care deţin astfel de informaţii sunt obligaţi să ni le trimirtă, nu trebuie să avem relaţii instituţionale, să ne întâlnim, să facem protocoale, DNA şi SIE trebuie să respecte legea când vorbim de corupţie”, a spus Kovesi.

Preşedintele Klaus Iohannis declara, în 28 aprilie, răspunzând unei întrebări cu privire la disputa dintre SIE şi procurorul-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, că a avut o întâlnire cu aceasta şi cu directorul Serviciului de Informaţii Externe, Mihai Răzvan Ungureanu şi consideră că problema s-a rezolvat.

Întrebat cum comentează declaraţia procurorului-şef Laura Codruţa Kovesi privind Serviciul de Informaţii Externe (SIE) şi dacă este necesară, la momentul respectiv, o demisie a şefului acestui serviciu, Mihai Răzvan Ungureanu, şeful statului a răspuns că i-a invitat pe cei doi la o discuţie.