spot_img
22.7 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăActualitateKovesi amenință că dă in judecată Comisia Europeană

Kovesi amenință că dă in judecată Comisia Europeană

-

Laura Codruţa Kövesi, care conduce Parchetul European (EPPO) – însărcinat cu investigarea infracţiunilor financiare grave care afectează interesele UE – a luat, la 9 aprilie, măsura neobişnuită de a lansa o aşa-numită „procedură de soluţionare amiabilă” cu Comisia Europeană. Acesta este ultimul pas juridic înainte de un litigiu şi, dacă nu se ajunge la un acord, lupta ar putea ajunge până la Curtea de Justiţie a UE, relatează POLITICO conform news.ro.

Procurorii europeni de top – care investighează inclusiv acuzaţiile de natură penală în legătură cu negocierile pentru vaccinurile COVID dintre Ursula von der Leyen şi directorul general al Pfizer – ameninţă acum Comisia Europeană cu acţiuni în justiţie. Procurorii se tem că nu-şi vor mai putea face treaba în mod corespunzător, dacă Comisia va pune în aplicare un plan de reducere a bugetului său – o măsură anunţată în februarie şi care a fost o surpriză, susţine EPPO.

- Advertisement -

Scrisoarea lui Kövesi a ajuns, la începutul lunii aprilie, la trei funcţionari de rang înalt din cadrul Comisiei, potrivit documentului obţinut de POLITICO. În aceasta, şefa EPPO susţine că executivul european îl privează pe procurori, prin măsura preconizată, de mijloacele necesare pentru a-şi desfăşura activitatea în mod eficient, punând presiune asupra bugetului său, în special asupra sumelor cheltuite pentru IT.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img