spot_img
25 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăAnalizeKosovo dă ultimatum sârbilor să înlăture baricadele până duminică seara altfel va...

Kosovo dă ultimatum sârbilor să înlăture baricadele până duminică seara altfel va interveni în forță

-

Prim-ministrul republicii nerecunoscute Kosovo, Albin Kurti, a cerut sârbilor să înlăture baricadele din nordul Kosovo până duminică seara, a informat ziarul Vecherne Novosti.

Potrivit ziarului, după o ședință a Consiliului de Securitate al Kosovo, Kurti a raportat națiunilor Quinta (Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, Franța, Germania și Italia) în timpul unei întâlniri online că le-a cerut sârbilor să elimine baricadele de pe autostrăzi în nordul Kosovo și Metohija până duminică seara. În caz contrar, poliția din Kosovo va fi desfășurată, a avertizat el.

- Advertisement -

El a cerut, de asemenea, KFOR (o forță internațională de menținere a păcii condusă de NATO în Kosovo) să intervină în situație pentru a asigura libertatea de mișcare.

Anterior, un fost polițist sârb a fost reținut la punctul de control Jarinje. Ca răspuns, populația sârbă a ridicat baricade pe o autostradă în mai multe așezări din apropierea punctului de control și a ieșit în stradă în semn de protest.

Guvernul sârb a calificat detenția bărbatului drept „o încercare de a se răzbuna și de a intimida populația sârbă” din Kosovo.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img