spot_img
29.1 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăEconomieKlemm s-a dus la ministrul Economiei pentru Ford, ExxonMobil, Bell Helicopters și...

Klemm s-a dus la ministrul Economiei pentru Ford, ExxonMobil, Bell Helicopters și Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii

-

Ministrul Economiei, Mihai Tudose s-a întâlnit luni cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) la Bucureşti, Hans Klemm, unul dintre subiectele discutate fiind legat de Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

- Reclama -

Totodată, întâlnirea a oferit prilejul unei treceri în revistă a relaţiilor economice bilaterale şi a proiectelor americane în România precum cele ale companiilor Ford, ExxonMobil sau Bell Helicopters.

Guvernul a anunţat recent că va înfiinţa un Fond Suveran de Investiţii, cu o valoare de peste zece miliarde de euro, finanţat din dividendele companiilor de stat profitabile şi care ar urma să finanţeze proiecte de investiţii.

Mihai Tudose a vorbit despre paşii făcuţi de ministerul pe care îl coordonează în vederea demarării şi continuării demersurilor privind crearea FSDI, dar şi despre scopul acestuia, şi anume dezvoltarea şi finanţarea proiectelor de investiţii sustenabile în sectoare competitive, prin participarea directă sau împreună cu investitori instituţionali sau privaţi.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...