Klemm în Harghita: I s-a spus că vor autonomie

0
27

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a vorbit, luni, la Miercurea Ciuc, cu preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, despre utilizarea limbii maghiare în şcoli şi justiţie, dar şi despre situaţia şi reprezentarea minorităţii maghiare din România.

Potrivit unui comunicat de presă trimis, luni, de Consiliul Judeţean Harghita, ambasadorul SUA la Bucureşti a fost primit de Borboly Csaba, preşedintele Consiliul Judeţean Harghita la sediul instituţiei din Miercurea Ciuc.

„Cu ocazia întâlnirii, cei doi oficiali au discutat despre mai multe subiecte şi provocări din ţară, inclusiv despre situaţia şi reprezentarea minorităţii maghiare din România. S-a trecut de asemenea în revistă utilizarea limbii maghiare în sistemele educaţional şi de justiţie. Borboly Csaba a prezentat situaţia economică din judeţ şi a menţionat că lipsesc investiţiile în infrastructura publică. Şi-a exprimat de asemenea dorinţa de autonomie şi autoritate decizională locală sporită”, potrivit CJ Harghita.

Potrivit sursei citate, ambasadorul SUA la Bucureşti a avut parte de o discuţie ”plină de informaţii”, făcându-şi astfel o imagine reală despre comunitatea din Harghita.

„Ambasadorul Hans Klemm i-a mulţumit domnului Borboly Csaba pentru discuţia plină de informaţii şi a declarat că vizita de Lăsatul Secului i-a permis să primească o imagine reală despre valorile comunităţilor locale din judeţul Harghita, trezindu-i interesul pentru această zonă a ţării şi a acceptat invitaţia înaintată de Borboly Csaba de a reveni în judeţ în lunile următoare”, se mai arată în comunicat.