Klaus Iohannis: Trebuie să ne fie mai rău înainte să fie mai bine

0
9

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi la Strasbourg că nu este îngrijorat pentru democraţia din România pentru că uneori ”trebuie să ne fie mai rău înainte să fie mai bine”.

”Nu sunt îngrijorat pentru democraţia din România, e o democraţie vie, cu dezbateri, cu certuri”, le-a transmis şeful statului la o întâlnire cu românii care lucrează la Consiliul Europei sau locuiesc în Alsacia.

El şi-a exprimat încrederea că de la certuri se va ajunge la dezbateri şi la idei.

”Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne facem că nu avem probleme. Avem probleme mari”, a subliniat Iohannis, adăugând că războiul din ultimele zile se duce ”declarat sau nedeclarat în jurul noţiunii de stat de drept”.

”Uneori trebuie să ne fie mai rău înainte să fie mai bine”, a fost mesajul său către românii din diaspora, el arătând că aceasta este faza în care România se află în prezent – una în care trebuie să arătăm că ”făurim o democraţie matură”.

Preşedintele a reluat şi antiteza între actuala generaţie de politicieni şi cea care a făurit Mica Unire, cu ”politicieni mari, făuritori de naţiune, de ţară”.