spot_img
32.5 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăhighlightKlaus Iohannis și Victor Ponta, razboi pe facebook

Klaus Iohannis și Victor Ponta, razboi pe facebook

-

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care îl atacă dur pe premierul Victor Ponta pe tema salariilor demnitarilor. Reacţia premierului nu a întârziat, acesta răspunzând tot printr-un mesaj pe reţeaua de socializare, transmite Digi 24.

- Reclama -

„În legătură cu tema salarizării demnitarilor, dezbătută în aceste zile, vreau ca lucrurile să fie foarte clare: în ultimele luni, am discutat de mai multe ori cu prim-ministrul această temă, la inițiativa acestuia. Subscriu ideii că remunerația demnitarilor trebuie să reflecte importanța lor în stat și că nu e posibil ca un ministru să aibă venituri mai mici decât propriii subordonați. Aceasta este o chestiune de principiu. Înțeleg și reacția oamenilor care așteaptă performanță din partea demnitarilor, după cum cred că o asemenea măsură trebuie în timp corelată cu reașezarea întregului sistem de salarizare. În rest, în ceea ce privește modalitățile de realizare a acestui principiu, ele revin în sarcina Guvernului și Parlamentului. Nu pot să accept însă ideea că un Guvern adoptă în mod solidar o anumită decizie, iar apoi prim-ministrul își propune să revină asupra ei. Aceasta ar fi o lipsă de coerență a actului guvernamental, care pune sub semnul întrebării dacă România mai are sau nu Guvern funcțional”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, premierul Victor Ponta i-a răspuns preşedintelui. „O precizare utilă pentru opinia publică – ultima discuţie a mea cu Dl Iohannis a fost în ziua de 5 iunie când mi-a cerut să demisionez. De atunci nu am mai vorbit niciodată despre niciun subiect!”, a scris premierul.

 

 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...