Liderul nord-coreean Kim Jong Un a avut marţi, la Beijing, un al patrulea summit cu preşedintele chinez Xi Jinping, într-un efort de coordonare a strategiilor înaintea unei posibile noi întâlniri la vârf cu şeful Casei Albe, Donald Trump, relatează agenţiile internaţionale de presă conform Agerpres.

Vizita lui Kim la Beijing, care nu a fost anunţată în prealabil, are loc la câteva zile după ce liderul nord-coreean a ameninţat, în discursul de Anul Nou, că îşi va schimba atitudinea faţă de SUA dacă, în pofida apropierii recente, acestea menţin sancţiunile economice împotriva Phenianului.

Deplasarea lui Kim Jong Un în China, confirmată de presa de stat nord-coreeană şi de cea chineză, survine în contextul planurilor pentru o a doua întâlnire la vârf cu preşedintele american Donald Trump – după summitul din iunie 2018 de la Singapore – vizând denuclearizarea peninsulei coreene.

Kim Jong Un, acompaniat de soţia sa şi de mai mulţi demnitari nord-coreeni, printre care ministrul de externe, Ri Yong Ho, şi Kim Yong Chol, un negociator-cheie în discuţiile cu SUA, a plecat luni din Phenian la bordul unui tren special şi a sosit în cursul dimineţii de marţi în capitala chineză.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?