spot_img
23.3 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăExterneKim Jong Un și-a executat ”mâna dreaptă”

Kim Jong Un și-a executat ”mâna dreaptă”

-

Kim Yong Chol, „mâna dreaptă” a liderului nord-coreean Kim Jong Un şi omolog al secretarului de stat american Mike Pompeo, a fost înlăturat din funcţie, a anunţat miercuri agenţia de presă sud-coreeană Yonhap citând un oficial parlamentar din Coreea de Sud, notează Reuters.

- Reclama -

Kim Yong Chol a fost şeful departamentului Frontul unit, organul Partidului Muncitoresc Coreean care se ocupă de legăturile cu Coreea de Sud şi din ce în ce mai mult de cele cu Statele Unite.

Yonhap nu dă niciun motiv pentru înlăturarea sa din funcţie.

Kim Yong Chol a fost diplomatul de top al lui Kim. El s-a făcut remarcat la cel de-al doilea summit între Kim şi preşedintele Statelor Unite Donald Trump în Vietnam în februarie, care s-a terminat cu un dezacord asupra opririi programului nuclear al Nordului.

El a vizitat Casa Albă în ianuarie pentru a se întâlni cu Trump.

Serviciul Naţional de Informaţii sud-coreean nu a putut confirma imediat anunţul.

Informaţia privind înlăturarea emisarului nord-coreean intervine după ce Ministerul de Externe al Nordului a declarat săptămâna trecută că nu mai doreşte să trateze cu Pompeo şi că el ar trebui să fie înlocuit în discuţii de cineva mult mai matur.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...