spot_img
-3.5 C
București
marți, ianuarie 25, 2022
AcasăAnalizeKelemen Hunor: Urmează provocări importante pentru comunitatea maghiară din Transilvania

Kelemen Hunor: Urmează provocări importante pentru comunitatea maghiară din Transilvania

-

Pentru UDMR, cooperarea cu Partidul Civic Maghiar (PCM) continuă să fie calea viabilă, deoarece, şi următoarea perioadă va prezenta provocări importante pentru comunitatea maghiară din Transilvania – a declarat Hunor Kelemen, preşedintele UDMR, transmite agenția maghiară de știri MTI.

Politicianul s-a întâlnit joi, la Gheorgheni, cu János Mezei, noul preşedinte al PCM, ales la sfârşitul lunii noiembrie. În opinia lui Kelemen, dacă vor găsi împreună răspunsuri, acestea vor fi întotdeauna mai bune. El consideră că este firesc ca după alegerile din PCM să se aşeze la masă cu noul preşedinte ales şi să discute despre planurile lor.

Potrivit lui Hunor Kelemen, au procedat corect în 2014, când UDMR şi PCM au semnat un acord, care a fost reînnoit în 2016. El a precizat că vede în PCM un partener împreună cu care poţi face planuri pentru următoarea perioadă.

“Fie că este vorba despre economie, drepturi comunitare sau autonomie, cu PCM vorbim aceeaşi limbă ” – a declarat Hunor Kelemen.

- Advertisment -

Must Read

Turcii vor să scoată bani din Dracula

0
Primarul localității Tokat din Turcia, Eyüp Eroğlu, a spus că în cadrul lucrărilor de restaurare a castelului Tokat, temnițele în care a fost ținut...

China face o Lună artificială