Kelemen Hunor: Unii semnatari ai moțiunii au plecat din țară

0
156

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că are informații că unii semnatari ai moțiunii au plecat din țară, referindu-se la parlamentarii PMP, care ar fi plecat la Bruxelles. Honor spune că în acest caz rezultatul de sâmbătă va fi unul previzibil, transmite Radio Europa Liberă.

Prezent la o conferință de presă la Timișoara, liderul UDMR a declarat că acei parlamentari despre care ”a auzit” că au plecat din țară nu au știut că votul la moțiunea de cenzură va fi sâmbătă. ”Dacă lipsesc 5 oameni, s-a dus, presupunând că toţi votează pentru moţiune”, spune Hunor.

”Am auzit că unii au plecat din ţară, dintre cei care au semnat moţiunea de cenzură, că nu au ştiut că va fi sâmbătă. Sâmbătă, un vot ar fi cu un rezultat destul de previzibil. Am auzit că cei din PMP pleacă la Bruxelles. Dacă lipsesc 5 oameni, s-a dus, presupunând că toţi votează pentru moţiune. De aceea am spus că simt o nesiguranţă legată de moţiune. Aş fi spus în prima săptămână din septemberie, ar fost mult mai bine să depunem moţiunea. Se doreşte să pice guvernul, dar nimeni nu ştie ce urmează. E prima dată când, într-adevăr, există şanse reale să treacă moţiunea. Când a plecat ALDE de la guvernare, s-a schimbat situaţia, în luna august. Psihologic, prima săptămână din septembrie trebuia acţionat”.