Kelemen Hunor: Formarea unui nou guvern nu este o prioritate pentru UDMR

0
205

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că o pauză pentru actualul Guvern nu ar însemna nicio tragedie pentru societatea românească, el afirmând însă că formarea unui nou guvern nu este o prioritate pentru formațiunea pe care o conduce, în contextul în care actuala majoritate parlamentară este una stabilă.

„Nu avem o astfel de discuție (n.r legată de formarea unui nou gurven) și până când Guvernul actual are majoritate nici nu putem intra în astfel de speculații, nu vreau să intru în astfel de speculații. Pentru mine, mult mai important decât guvernarea este să ne pregătim pentru alegerile de anul viitor. Sigur că orice om din opoziție consideră că, după o anumită perioadă, Guvernul, dacă rezultatele nu sunt pe măsura așteptărilor, trebuie să plece și noi considerăm că în acest moment o pauză pentru actualul guvern nu ar însemna nicio tragedie pentru societatea românească, nici economic, nici politic, dar bineînțeles că doar prin mijloace democratice sau prin dispariția susținerii majoritare se poate întâmpla așa ceva. În acest moment nu există premisele pentru o astfel de situație’, a declarat Kelemen Hunor, pentru AGERPRES.

Liderul UDMR a punctat că dacă situația politică se va schimba, atunci „se pot discuta mai multe variante”, dar consideră că acest lucru nu este o prioritate pentru Uniune, mai ales că actualul guvern „are o majoritate solidă, confortabilă în Parlament” și a înțeles că aceasta nu se va schimba.