spot_img
33.2 C
București
duminică, august 7, 2022
AcasăCulturăJustiția elvețiană a deschis un nou caz de viol al celebrului regizor...

Justiția elvețiană a deschis un nou caz de viol al celebrului regizor Roman Polanski

-

Justiția elvețiană a anunțat luni că a acceptat să examineze noile acuzații de agresiune sexuală formulate împotriva cineastului Roman Polanski de o femeie care afirmă că regizorul franco-polonez a agresat-o în stațiunea montană Gstaad în anul 1972, informează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

„Biroul Procurorului Cantonului Berna a confirmat astăzi (luni, n.r.) competența locală (…) pentru gestionarea dosarului”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al procurorului din Berna, Christof Scheurer.

Justiția elvețiană va trebui să stabilească dacă faptele menționate în plângerea ei de Renate Langer, fostă actriță și fotomodel, născută la Munchen, nu sunt prescrise.

În prezent în vârstă de 61 de ani, Renate Langer a depus o plângere oficială pe 26 septembrie la Poliția elvețiană. Fosta actriță afirmă că a fost violată în stațiunea alpină Gstaad din cantonul Berna de Roman Polanski atunci când ea avea vârsta de 15 ani.

Renate Langer este cea de-a patra femeie care a decis să rupă tăcerea pentru a-l acuza de agresiune sexuală pe Roman Polanski, în prezent în vârstă de 84 de ani.

În 1977, cineastul a recunoscut că a întreținut relații sexuale cu Samantha Geimer, pe atunci o adolescentă în vârstă de 13 ani, în vila din Los Angeles a lui Jack Nicholson, în timp ce actorul era plecat într-o vacanță.

În schimbul acelei mărturisiri, un judecător a acceptat să nu rețină alte capete de acuzare mai grave. Însă, convins fiind că judecătorul urma să revină asupra deciziei sale și că urma să îl trimită la închisoare, probabil pentru mai multe decenii, Roman Polanski a fugit din Statele Unite și s-a refugiat în Franța. Roman Polanski, recompensat cu premiul Oscar pentru regia filmului „Pianistul”, este căsătorit cu actrița franceză Emmanuelle Seigner, cu care are doi copii, și a refuzat să revină în Statele Unite fără să aibă garanția că nu va fi încarcerat

În 2010, actrița britanică Charlotte Lewis a declarat că regizorul a forțat-o să întrețină relații sexuale atunci când ea avea vârsta de 16 ani.

O a treia femeie, identificată doar după prenumele „Robin”, l-a acuzat pe celebrul regizor în luna august de comiterea unei agresiuni sexuale în 1973, atunci când ea avea vârsta de 16 ani.

Renate Langer l-ar fi cunoscut pe Roman Polanski pe vremea când lucra ca model la Munchen. Atrasă de posibilitatea de a fi distribuită în unul dintre filmele viitoare ale cineastului, ea l-ar fi vizitat pe regizor, autorul unor lungmetraje celebre precum „Rosemary’s baby” și „Chinatown”, în vila sa din Gstaad, unde acesta ar fi violat-o.

Ea spune că a decis să renunțe la tăcere în urma declarațiilor făcute de „Robin” în luna august și pentru că părinții ei nu mai sunt în prezent în viață.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...