spot_img
28 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăDezvaluiriJurnalistul laureat al Premiului Pulitzer Seymour Hersh: Scafandrii marinei americane au plantat...

Jurnalistul laureat al Premiului Pulitzer Seymour Hersh: Scafandrii marinei americane au plantat explozibili sub gazoductele Nord Stream

-

Scafandrii marinei americane au plantat explozibili sub gazoductele Nord Stream vara trecută, pe care norvegienii i-au activat trei luni mai târziu , a declarat jurnalistul laureat al Premiului Pulitzer Seymour Hersh pe site- ul său, citând o sursă informată.

„Vara trecută, scafandrii Marinei, care operează sub acoperirea <…> unui exercițiu NATO cunoscut sub numele de Baltops 22, au plantat dispozitive explozive activate de la distanță care au distrus trei dintre cele patru conducte Nord Stream trei luni mai târziu”, a scris el.

- Advertisement -

Potrivit lui Hersh, o aeronavă a Marinei Norvegiene a aruncat o geamandură sonar pe 26 septembrie, care a declanșat dispozitive explozive.

După cum a menționat jurnalistul, președintele american Joe Biden a decis să saboteze Nord Stream după nouă luni de discuții extrem de secrete în cadrul comunității de securitate națională de la Washington.

„În timpul discuțiilor, întrebarea principală a fost cum să nu lăsați dovezi”, a spus el.Solicitată pentru comentarii, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Adrienne Watson, a spus că „aceasta este o minciună și o născocire completă”. La rândul său, Tammy Thorpe, un purtător de cuvânt al Agenției Centrale de Informații, a răspuns aproape în același sens, a spus Hersh.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img