spot_img
22.6 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăDezvaluiriJurnaliştii vor fi turnători plătiţi la Bruxelles: PROIECT HALUCINANT AL EUROPARLAMENTARULUI SIEGFRIED...

Jurnaliştii vor fi turnători plătiţi la Bruxelles: PROIECT HALUCINANT AL EUROPARLAMENTARULUI SIEGFRIED MUREŞAN

-

Europarlamentarul PMP Siegfried Mureșan a declarat miercuri că în proiectul de buget al Uniunii Europene pe anul 2018 este cuprins un proiect-pilot care își propune să contracareze propaganda și dezinformarea dinspre Federația Rusă.

- Reclama -

Oamenii contribuie cu știri privind dezinformarea și știrile false. Eu am propus acest proiect-pilot prin care vreau să organizăm monitorizarea, adică să aducem la același nivel toate statele membre, să avem suficiente informații din toate statele membre. Dacă ajungem la concluzia că nu e sustenabil pe bază de voluntariat, atunci Comisia să poată remunera acei jurnaliști care contribuie și informează Comisia cu privire la știri false, propagandă și dezinformare, a explicat Mureşan.

Practic la nivelul UE se va introduce turnătoria jurnaliştilor despre presupuse ştiri sau comentarii care ar fi presupuse că reprezintă propaganda rusă. 

Orice ştire sau analiză care nu e placul UE va fi considerată automat propaganda rusească şi dezinformare, a explicat acesta.

Mureşan a explicat că o ştire că Brexitul ar fi bun reprezintă implicit propaganda rusească. Sau că regiunea Catalonia ar trebui să fie independentă de Spania.

„În primul rând, trebuie îmbunătățită rețeaua de contributori. În al doilea rând, trebuie conectate punctele, că foarte des, înainte să aud o știre în interesul Federației Ruse — și știre în interesul Federației Ruse poate fi și că Brexitul e un lucru bun sau Catalunia să devină independentă față de Spania — înainte să aud o știre care e în interesul Federației Ruse, poate slăbește UE sau state membre ale UE, sau politicieni proeuropeni, înainte s-o aud, foarte des o auzi pe canale de comunicare din Federația Rusă pro-Kremlin. Atunci trebuie, practic, urmărită mai bine și sursa propagandei și a dezinformărilor. Deja se știe care sunt conturi importante de Twitter care dau, de exemplu, retweet la știri false care vin dinspre Federația Rusă și conturi care au un număr mare de utilizatori, de pildă în Marea Britanie, Franța, Germania și cum ajunge informația, practic, dinspre Federația Rusă spre state membre ale UE”, a explicat europarlamentarul.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...