Jurnalistul Dan Alexe de la Radio Europa Liberă s-a lăudat zilele trecute pe facebook că urinează după partidele de sex pe fața partenerelor și apoi sorbește urina.

Scandalul urinei nu este nou. Un fost funcționar la ICR New York, Cristian Neagoe, a mărturisit în scandalul Poneiul Roz că este fascinat de ketamina din urina prietenei sale.

Postul de radio Europa Liberă e finanțat de Congresul SUA.

POSTAREA LUI DAN ALEXE:

Mi-a făcut Angela Brasoveanu un interviu-portret de aproape că am roșit și eu:

EA — Îmi vine în cap o scenă din romanul dumneavoastră unde naratorul, după sex sălbatic cu Eva, urinează pe fața ei și după asta o sărută pasional, sorbind…

EU — E o formă de tandrețe.

EA — Nu mi-a dat niciodată prin cap că a urina pe fața cuiva e un gest de tandrețe.

EU — E tot o secreție, ca și saliva. Înseamnă că nu cunoaștem viața sexuală a tinerilor dacă ne mirăm de ceva atât de banal.

Expoziția de la ICR New York din care a izbucnit scandalul urinei preferata de unul din angajații stabilimentului de la aceea vreme prezenta zvastica nazistă pe fundul unui ponei, David și Moise la un bordel, un rabin cu însemnele SS, tablouri cu titluri ca “Fucking God”. Nu lipsea nici batjocorirea simbolului evreiesc Menora, sau un rabin călărit de un urangatan.

Menora ICR NY
icr

La aceea vreme, în 2008, ICR era condus de Horia Roman Patapievici.

icr2

Investigația privind expoziția de la New York a celor trei artiști reuniți sub titulatura Zakusca Senzual a scos la iveală faptul ca purtătorul de cuvânt al ICR New York de la aceea vreme, Cristian Neagoe, omul Corinei Șuteu, mai apoi omul de casă al lui Dacian Cioloș, a fost unul dintre personaje care au susținut această grupare cu mult inainte ca aceasta sa-si prezinte proiectul in fata comisiei de evaluare a Institutului Cultural Roman. Neagoe apare pe mai toate blogurile și postările pe internet ale celor de la Zakusca in fotografii ce releva  ipostaze care de care mai șocante: lingand pe nas o fata, revenindu-si confuz după o beție cruntă la Snagov, dormind in bratele lui IRLO, artistul care a facut “furori” La New York, pictand lucrarea denumita “Fucking God”. Într-una din postările pe internet, Cristian Neagoe ne demonstreaza că are și talente de frizer profesionist. In altele se tatueaza. Alte fotografii, sub care se precizează că au fost făcute într-un cort în stațiunea Mamaia, îl prezintă pe Cristian Neagoe bărbierind părul pubian al unei domnișoare sau doamne.

neagoe

În alte poze ale aceluiași grup, Zakuska, o altă domnișoară ni se prezintă mânjită pe pantaloni cu un lichid de culoare roșie în zona intimă, in timp ce un drug uriaș de lemn o fixează în acel loc simuland penetrarea.

Pe unul dintre blogurile pe care posteaza impreuna cu prietena lui Ada, Cristian Neagoe posta textul:

“De la un timp, prietena mea a inceput sa se pise ketamina..(…)Prietena mea se pisa cea mai pura si mai concentrata solutie de ketamina pe care am intalnit-o pana acum. Ce se gaseste pe la noi, Vetasedeul si, cateodata Ketaminolul olandez, sunt slabe rau, la modul ca IM trebuie sa bagi cam de doua ori mai putin daca nu vrei sa te anesteziezi ca porcul”.

corina_suteu_propusa_pentru_functia_de_ministru_al_culturii_18536091_35485700

Aici găsim, de fapt, cheia deciziilor pe care echipa ministerială le-a luat în acest mandat de şase luni: bazată pe principiul divide et impera, ea a decis că a pune pe poziţii de luptă independenţii şi „instituţionalii” este calea optimă pentru progres artistic. Şi a devenit garda pretoriană a celor dintâi. Adică le reprezintă interesele. Tehnica a fost mai înainte încercată la Centrul de proiecte culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti, unde o echipă de proiect, din conducerea căreia a făcut parte şi actualul secretar de stat Corina Şuteu, a elaborat o strategie culturală fără de care nu s-ar fi putut depune candidatura la Capitala Europeană a Culturii 2021. Numai că banii de elaborare au fost cheltuiţi (câţi, cum?) pentru a cerceta cu mijloace incerte (vezi art. meu ARCUB: un scandal) exclusiv domeniul cultural independent. De ce? Pentru că echipa de coordonare s-a instituit ca port drapel al acestei zone, fiind, deci, reprezentanţii acestui grup de interese, şi nu echidistanţi, cum se portretizează singuri, a scris în Adevărul jurnalista pe domeniul cultural, Sanda Vișan.

Scandalul Poneiului Roz cu zvastică a fost dezvăluit de jurnalistul Andrei Bădin, în prezent la flux24.ro.

Pe 18 iunie 2008, ICR New York a organizat expoziția de street-art Freedom for Lazy People. Un ponei roz cu o zvastică pe crupa lui și alte lucrări cu tentă anti evreiască au fost un subiect fierbinte care au dus la vremea respectivă la critici dure.

Și alte așa zise exponante din expoziție au fost controversate fiind asimilate cu mesaje anti semite.

Corina Șuteu era la aceea vreme șef la ICR New York, iar director de comunicare un anume domn Cristian Neagoe, devenit celebru pentru texte pornografice.

“Cahcahnari la pensie joacah table pe sub tei muie bah. Dabiai vedeam printre frunze cum ishi mishka lenesh bratzele pahroase dah proletari mpula mea, doar cah spahrgeau linishtea aia de pranz cu zarurile lor shi cu shaseshasele cand mai prindea vrunu shi dahdea cateun urlet dhala de tzi se fahcea pielea gahinah. Gahina udah miroase urat. Pielea lor bahtranah, tatuatah cu zar, miroasea urat. A uzinah, a inutil. Candeala aia dah sandilhau expirat mah face sa borahsc. Chiar vodca pute altfel in muia ahlora. Shi Fres pahshea linishtit, parcah plutea prin valurilealea de fierbintzealah de la ora trei.Boshorogi. Ashteaptah sa le rupah mecla pe la umbrah. Sa mor dacah nu. “Dah, tataee shi tu ceva de drinkschnitt, traitziar!” Shtiam io, trebuia sa fie asta. Iote bouu cah vine cu ciomagu dupah el. Talpan gurah.Asha era el. Nu trebuia sa stai prea mult prin preajmah ca sahtzi dai seama.”,scria Cristian Neagoe, mâna dreaptă a actualului secretar de stat la Cultură, Corina Șuteu, când aceasta era șef la ICR new York.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?