spot_img
1.7 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăExclusivJuncker și Tusk i-au cerut lui Cioloș primirea unui NUMĂR MAI MARE...

Juncker și Tusk i-au cerut lui Cioloș primirea unui NUMĂR MAI MARE DE MIGRANȚI

-

Surse politice au declarat pentru FLUX 24 că președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și președintele Consiliului European, Donald Tusk. care au făcut o escală sâmbătă după amiază pe aeroportul Otopeni pentru o discuție cu premierul desemnat Dacian Cioloș și cel interimar Sorin Câmpeanu, au avut drept principal scop transmiterea unui mesaj special Bucureștiului: trebuie să își asume o cotă mai mare de refugiați, după refuzul oficial al Poloniei.

- Reclama -

Cei doi ar fi vrut să se întâlnească și cu președintele Klaus Iohannis, dar acesta nu se afla în București.

Reacția lui Tusk și Juncker a venit după ce Polonia a anunțat sâmbătă că nu va mai primi cote de migranți după atentatele de la Paris.

CITIȚI ȘI: EXCLUSIV/ În mare secret, România a aprobat RELOCAREA de migranți pe teritoriul țării

Purtătoarea de cuvânt adjunctă a Comisiei Europene, Mina Andreeva, a postat sâmbătă un mesaj pe Twitter despre întâlnirea de la București dintre șeful executivului european, Jean-Claude Juncker, și premierul desemnat al României, Dacian Cioloș. „În drum spre summitul #G20: președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, îl întâlnește pe Dacian Cioloș, premierul din #România: continuând să lucreze îndeaproape pentru Europa”, a scris Mina Andreeva.

În schimb, Dacian Cioloș a declarat că discuția ar fi avut drept principal subiect programul său de guvernare.

După atentatele de vineri seară de la Paris, Polonia nu va putea respecta acordurile europene privind relocarea imigranților, a scris sâmbătă ministrul de externe polonez desemnat Konrad Szymanski, într-un prim semn că atentatele de vineri ar putea submina grav politica Uniunii Europene privind refugiații, transmite Reuters

Într-un comentariu publicat pe portalul de știri (cu orientare de dreapta) wPolityce.pl, Szymanski a declarat că viitorul guvern conservator polonez nu este de acord cu angajamentul asumat de fostul guvern de la Varșovia de a accepta să împartă povara relocării imigranților pe întreg teritoriul UE și că acum, „în fața evenimentelor tragice din Paris, nu vedem posibilitățile politice de a implementa (aceste acorduri)”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img