Juncker, mesaj interesant: Polonia va fi „mai izolată” după ieşirea UK din UE decât Ungaria:

0
74

Într-un interviu publicat de portarul de ştiri Politico, de la Bruxelles, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat printre altele că nu ar vrea „să piardă” Ungaria, care, împreună cu Polonia, „creează o situaţie problematică pentru Uniunea Europeană”.

Preşedintele executivului de la Bruxelles a prezentat situaţia Uniunii Europene într-o lumină destul de pozitivă, a vorbit despre creştere economică şi despre rata şomajului, care – în opinia sa – este în scădere. Juncker a recunoscut, totodată, că Europa se confruntă cu probleme, printre care unele din cauza Ungariei şi a Poloniei, care au respins sistemul de cote obligatorii şi au fost criticate din cauza subminării statului de drept. Potrivit portalului amintit, Juncker a avut „un ton dur” referitor la Varşovia şi la Budapesta şi a menţionat că Polonia va fi „mai izolată” după ieşirea Marii Britanii din UE decât Ungaria.

Întrebat fiind dacă există vreo diferenţă între modul în care sunt tratate guvernele Poloniei şi Ungariei, Juncker a răspuns că întreţine cu premierul Viktor Orbán o relaţie „plină de atenţie”, că vorbeşte şi se întâlneşte frecvent cu acesta, chiar dacă informaţii despre acestea nu sunt întotdeauna date publicităţii.

Preşedintele Comisiei Europene a afirmat că procedează astfel pentru că nu vrea „să piardă” Ungaria, fără să spună ce înţelege exact prin aceasta. Portalul de ştiri menţionează că şeful executivului de la Bruxelles nu a avut afirmaţii similare în privinţa Poloniei.