spot_img
24.4 C
București
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăExterneJuncker împreună cu socialiștii și conservatorii germani îl susțin pe Macron în...

Juncker împreună cu socialiștii și conservatorii germani îl susțin pe Macron în turul 2

-

Politicienii europeni au început duminică seara să-l felicite pentru rezultatele înregistrate în primul tur al alegerilor prezidenţiale pe Emmanuel Macron, văzut drept singurul prezidenţiabil francez care susţine o relaţie mai puternică cu Uniunea Europeană, transmite news.ro.

- Reclama -

Potrivit Reuters, Jean-Claude Juncker i-a transmis felicitări candidatului de centru-stânga şi i-a urat noroc în confruntarea din al doilea tur cu preşedinta Frontului Naţional, Marine Le Pen.

”Juncker l-a felicitat pentru rezultate din primul tur pe Emmanuel Macron şi i-a urat toate cele bune pentru următoarea rundă”, a scris purtătorul de cuvânt al preşedintelui Comisiei Europene, Margaritis Schinas, într-un mesaj postat pe Twitter.

Şeful diplomaţiei germane s-a declarat încântat de succesul înregistrat în primul tur al alegerilor prezidenţiale de Emmanuel Macron, susţinând că este singur că acesta va deveni următorul preşedinte de la palatul Elysee.

”Sunt sigur că Emmanuel Macron va deveni următorul preşedinte al Franţei. Minunant pentru Europa”, a spus Sigmar Gabriel pentru Deutsche Welle.

Ca reprezentant al social-democraţilor germani, acesta a luat un paş neaşteptat prin sprijinirea lui Macron.

De asemenea, atât politicienii germani conservatori, cât şi cei socialişti, şi-au exprimat susţinerea pentru candidatul de centru-stânga de la En Marche.

Martin Schulz şi-a exprimat speranţa că victoria va fi de partea lui Emmanuel Macron în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Hexagon.

”Nu putem să subestimăm mobilizarea de care este nevoie pentru a asigura victoria lui Macron… Dar asta trebuie să se întâmple acum”, a precizat Schulz, care a intrat deja în cursa pentru a deveni cancelar al Germaniei.

Însă, socialistul german şi-a exprimat îngrijorarea că voturile lui Le Pen şi Melenchon reprezintă aproximativ 40% din sufragiile exprimate în alegerile prezidenţiale franceze, iar amândoi şi-au exprimat o poziţie clară împotriva Uniunii Europene.

Negociatorul Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, şi-a anunţat de asemenea susţinerea pentru Emmanuel Macron.

”Ca patriot şi european, eu îmi pun încrederea pe 7 mai în Emmanuel Macron. Franţa trebuie să rămână europeană!”, a scris Barnier într-un mesaj postat pe Twitter.

Premierul belgiei l-a felicitat rapid pe prezidenţiabilul de centru-stânga, sugerând că acesta o va învinge în al doilea tur pe Marine Le Pen.

 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...