spot_img
23.7 C
București
vineri, aprilie 12, 2024
AcasăExterneJuncker împreună cu socialiștii și conservatorii germani îl susțin pe Macron în...

Juncker împreună cu socialiștii și conservatorii germani îl susțin pe Macron în turul 2

-

Politicienii europeni au început duminică seara să-l felicite pentru rezultatele înregistrate în primul tur al alegerilor prezidenţiale pe Emmanuel Macron, văzut drept singurul prezidenţiabil francez care susţine o relaţie mai puternică cu Uniunea Europeană, transmite news.ro.

Potrivit Reuters, Jean-Claude Juncker i-a transmis felicitări candidatului de centru-stânga şi i-a urat noroc în confruntarea din al doilea tur cu preşedinta Frontului Naţional, Marine Le Pen.

- Advertisement -

”Juncker l-a felicitat pentru rezultate din primul tur pe Emmanuel Macron şi i-a urat toate cele bune pentru următoarea rundă”, a scris purtătorul de cuvânt al preşedintelui Comisiei Europene, Margaritis Schinas, într-un mesaj postat pe Twitter.

Şeful diplomaţiei germane s-a declarat încântat de succesul înregistrat în primul tur al alegerilor prezidenţiale de Emmanuel Macron, susţinând că este singur că acesta va deveni următorul preşedinte de la palatul Elysee.

- Advertisement -

”Sunt sigur că Emmanuel Macron va deveni următorul preşedinte al Franţei. Minunant pentru Europa”, a spus Sigmar Gabriel pentru Deutsche Welle.

Ca reprezentant al social-democraţilor germani, acesta a luat un paş neaşteptat prin sprijinirea lui Macron.

De asemenea, atât politicienii germani conservatori, cât şi cei socialişti, şi-au exprimat susţinerea pentru candidatul de centru-stânga de la En Marche.

Martin Schulz şi-a exprimat speranţa că victoria va fi de partea lui Emmanuel Macron în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Hexagon.

”Nu putem să subestimăm mobilizarea de care este nevoie pentru a asigura victoria lui Macron… Dar asta trebuie să se întâmple acum”, a precizat Schulz, care a intrat deja în cursa pentru a deveni cancelar al Germaniei.

Însă, socialistul german şi-a exprimat îngrijorarea că voturile lui Le Pen şi Melenchon reprezintă aproximativ 40% din sufragiile exprimate în alegerile prezidenţiale franceze, iar amândoi şi-au exprimat o poziţie clară împotriva Uniunii Europene.

Negociatorul Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, şi-a anunţat de asemenea susţinerea pentru Emmanuel Macron.

”Ca patriot şi european, eu îmi pun încrederea pe 7 mai în Emmanuel Macron. Franţa trebuie să rămână europeană!”, a scris Barnier într-un mesaj postat pe Twitter.

Premierul belgiei l-a felicitat rapid pe prezidenţiabilul de centru-stânga, sugerând că acesta o va învinge în al doilea tur pe Marine Le Pen.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img