spot_img
31.1 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăEconomieJuncker: Cererea Atenei de extindere a acordului de asistență 'deschide calea pentru...

Juncker: Cererea Atenei de extindere a acordului de asistență ‘deschide calea pentru un compromis rezonabil’

-

Scrisoarea guvernului grec prin care solicită zonei euro extinderea acordului de asistență financiară este un semnal ‘pozitiv’ și ‘deschide calea pentru un compromis’, a apreciat președintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, relatează AFP, transmite Agerpres.
‘Dl Juncker a avut contacte numeroase în cursul acestei nopți și a văzut semnale pozitive în scrisoarea din această dimineață, care deschide drumul unui compromis rațional în interesul stabilității’, a afirmat în cadrul briefingului de presă cotidian Margaritis Schinas, purtător de cuvânt al CE.
Acordul cadru de asistență financiară (MFAFA, acronim în engleză) este ‘termenul utilizat pentru a descrie programul în forma sa existentă’, a adăugat Schinas, fără a furniza mai multe detalii.
Problema este dacă termenul utilizat se referă numai la acordul de împrumut încheiat între Atena și creditorii săi sau dacă include totul sau o parte din ‘memorandumul’ care îi este asociat și impune țării măsuri riguroase de austeritate.
Scrisoarea primită joi dimineață de către președintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, va fi discutată joi după-amiază în cadrul unei reuniuni preparatorii a zonei euro, iar apoi în cadrul Eurogrupului, vineri, la Bruxelles.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img