Jumătate din judecătorii din România ascultați de DNA: Plus judecători ai CCR, procurori membri ori foști membri ai CSM și inspectori judiciari

0
161

Ies la iveală noi dezvăluiri legate de modul în care DNA a ținut „în lesă” cu tot felul de dosare mii de magistrați din România.Modul de acțiune: autosesizările. Adică DNA deschidea special dosare magistraților, dar și unor procurori, pentru a se asigura că aceștia vor face ce vrea sistemul.Într-un interviu exclusiv acordat jurnalistei Antena 3 Ana Maria Bujor, șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, a declarat că instituţia pe care o conduce a finalizat controlul la DNA legat de cauzele penale care îi vizau pe magistrați și că peste 2.000 de judecători și procurori români au fost ascultați abuziv de DNA, transmite Antena 3.

„Numerele pe care vi le voi spune nu sunt neapărat exacte, întrucât din cauze obiective nu au putut fi determinate. Toate aceste cauze sunt multe și sunt prezentate în detaliu în raport.Inspectorii care au efectuat acest control relevă urmatoarea situație: numărul dosarelor inregistrate vizând magistrații, deopotrivă judecători și procurori, în perioada 2014 – 2018, 1.443 de dosare vizând nu mai puțin de 1.962 de judecători și 845 de procurori. Ce este remarcabil este că printre cei vizați de dosare se numără judecători ai CCR, judecători și procurori membri ori foști membri ai CSM și inspectori judiciari”, a declarat Lucian Netejoru.

Cutremurător! Un judecător de penal din Ploiești a fost chemat de Onea în preziua judecării unei măsuri preventive – arest a DNA Ploiești. Netejoru anunță că vreo 2000 de judecători (jumătate din total) au avut dosare la DNA… mulți au avut măsuri de supraveghere. Tot Netejoru povestește senin ce abuzuri se săvârșeau de către procurori, în principal. Nu că judecătorii (unii) erau mai breji. Bun. Și ce faceți, domnule inspector șef cu aceste abuzuri? Ce faceți cu oamenii supuși acestor abuzuri crâncene? Am înțeles că pentru magistrații abuzați ați cam început să luați măsuri legale. La secție se lucrează în principal la aceste dosare. Dar cu restul, cu muritorii de rând? La ei nu se pune? Deci abuzurile care au condus la închiderea unor oameni nevinovați se ascund sub preș? Sau cum facem cu ei? , a comentat pe facebook avocata Ingrid Mocanu.