spot_img
13.5 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăAnalizeJulian Assange va fi audiat în secret în Senatul american

Julian Assange va fi audiat în secret în Senatul american

-

WikiLeaks a anunţat miercuri că fondatorul său, Julian Assange, refugiat din 2012 la ambasada Ecuadorului la Londra, a primit o scrisoare din partea Comisiei pentru serviciile de informaţii a Senatului SUA în care conducerea acesteia îi solicită o discuţie cu uşile închise, în cadrul anchetei sale privind o eventuală ingerinţă rusă în campania prezidenţială americană din 2016, transmit AFP şi EFE citate de agerpres.

Organizaţia a publicat pe contul său de Twitter o scrisoare din 1 august a comisiei, semnată de senatorul republican Richard Burr şi democratul Mark R.Warner, respectiv preşedintele şi vicepreşedintele forului menţionat, în care se precizează că locul şi momentul discuţiei ar urma să fie convenite de comun acord.

- Advertisement -

Echipa juridică a WikiLeaks a indicat pe Twitter că „analizează propunerea”şi a specificat că întâlnirea va trebui să respecte standarde etice înalte.

Australianul Julien Assange, în vârstă de 46 de ani, s-a refugiat în iunie 2012 la ambasada Ecuadorului la Londra cu scopul de a evita extrădarea sa în Suedia, pentru a fi audiat în legătură cu acuzaţii referitoare la infracţiuni cu caracter sexual, acuzaţii pe care el le-a respins întotdeauna.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img