spot_img
32.9 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăExterneJulian Assange, fondatorul Wikileaks, nu se va preda

Julian Assange, fondatorul Wikileaks, nu se va preda

-

Julian Assange, fondatorul Wikileaks, nu se va preda în pofida promisiunii sale de a face acest lucru în cazul în care Chelseei Manning, fost analist de informaţii al armatei americane, i se va garanta clemenţa, informează The Independent.

- Reclama -

În cadrul unei postări făcute pe platforma de socializare Twitter, Julian Assange a promis că dacă Barack Obama va garanta graţierea lui Chelsea Manning, se va preda şi va accepta să meargă în SUA pentru a fi judecat de instanţa americană.

În ultimele sale ore ca preşedinte în funcţie al SUA, Obama l-a graţiat pe Manning, care fusese închis pentru furnizarea unor documente secrete către Wikileaks.

Deşi iniţial Assange părea să sugereze faptul că promisiunea sa va fi dusă la bun sfârşit, în cele din urmă acesta nu va părăsi ambasada Ecuadorului din Londra, unde se se află din vara anului 2012.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...