spot_img
26 C
București
joi, mai 26, 2022
AcasăMehedințiJudețul Mehedinți, beneficiar al celui mai important proiect de testare pentru depistarea...

Județul Mehedinți, beneficiar al celui mai important proiect de testare pentru depistarea hepatitelor virale B/D și C

-

Vineri, la Consiliul Județean Mehedinți, a avut loc conferința de lansare a Campaniei de testare pentru depistarea hepatitelor virale B/D și C în județ.

„Este o campanie demarată în cadrul unui proiect european, pe care, cu mult interes pentru sănătatea publică, îl derulează doamna prof. dr. Liliana Gheorghe din cadrul Institutului Clinic Fundeni, împreună cu Grupul GastRO al Societății Naționale de Medicina Familiei și Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din Romania.Sprijin acest proiect și îi îndemn pe domnii primari, asistenții comunitari din cadrul primăriilor cabinetelor afiliate și nu numai, să îndemne populația să se testeze pentru virusurile hepatice. Este un procedeu simplu, de scurtă durată, care se desfășoară în cabinetele medicale a 34 de medici de familie din Mehedinți, care s-au afiliat proiectului, iar beneficiile sunt extrem de importante. Depistarea oricăror infecții în stare incipientă oferă garanția unui proces de vindecare mai scurt și nai sigur, mai puțin chinuitor pentru pacient și mai puțin costisitor pentru sistemul de sănătate!Acesta este cel mai important program de screening de care beneficiază județul Mehedinți, pentru virusurile hepatice și mulțumesc echipei de implementare că ne-a ales, dar și doamnei dr. Cornelia Stefan, președintele Societății Naționale de Medicina Familiei – Filiala Mehedinți, care coordonează această campanie în județul nostru.Foarte important este că la cabinetele medicilor de familie afiliați proiectului se pot testa și alți pacienți, nu doar cei care se află în lista medicilor respectivi!Cabinetele medicilor de familie afiliați proiectului sunt în Drobeta Turnu Severin, Orșova, Vânju Mare, Baia de Aramă, Hinova, Corcova, Bala, Jiana, Oprișor, Șimian, Husnicioara, Broșteni, Corlățel, Punghina, Șișești, Gârla Mare, Căzănești, Eșelnița, Gogoșu, Salcia, Cujmir, Devesel, Pristol.Sănătate tuturor!”, a declarat președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...